Uusimmat

Apple julkisti uuden suurikokoisen iPad Pron

09.09.2015 20:26 Juha Kokkonen

iPad Pro

Apple on juuri julkaissut kaikkien aikojen suurimman taulutietokoneensa, jonka nimi on iPad Pro. Sen 12,9-tuumainen Oxide TFT -näyttö koostuu 2732 x 2048 pikselistä ja se osaa säätää päivitysnopeuttaan sisällön mukaan. Laitteen kokonaispaksuudeksi kerrotaan 6,9 milliä ja painoksi 712 grammaa.

iPad Pro

iPad Pron järjestelmäpiirinä toimii 64-bittinen A9X-piiri, jonka kerrotaan tarjoavan 1,8 kertaisesti prosessorisuorituskykyä A8X-piiriin nähden. Akun (38,5 Wh) luvataan kestävän yhdellä latauksella 10 tuntia käyttöä. Laitteen äänentoisto hyödyntää neljää kaiutinta, jotka sijaitsevat laitteen joka kulmassa. Taustapuolen iSight-kamera on tarkkuudeltaan kahdeksan megapikseliä (f2.4) ja etupuolelta löytyy puolestaan 1,2 megapikselin kamera. Kotipainikkeeseen on sijoitettu tuttu Touch ID -sormenjälkitunnistin.

Moniajo

iOS 9 -käyttöjärjestelmä tukee iPad Prossa kahden ikkunan moniajonäkymää, joka mahdollistaa kahden sovelluksen käyttämisen samanaikaisesti sekä tietojen siirtämisen niiden välillä. Toisen sovelluksen voi myös avata liu’uttamalla sivulta, jolloin esimerkiksi viestiin voi vastata poistumatta näytöllä avoinna olevasta sovelluksesta.

Pencil

Lisävarusteena iPad Prolle on saatavissa Smart Keyboard -näppäimistö, jonka kangaspintainen näppäimistö sisältää kupukytkimet. iPad Pron kaveriksi saa myös Apple Pencil -kynän, joka on suunniteltu toimimaan 12,9 tuumaisen näytön kanssa. Kynä tunnistaa painallusvoimakkuuden sekä kulman ja sitä voidaan käyttää yhdessä sormien kanssa. Kynän toisessa päässä on integroitu lightning-liitin, jonka avulla sen voi ladata iPad Pron liittimestä.

iPad Pro

Uusi iPad Pro tulee saataville marraskuussa 799 dollarin lähtöhintaan (32 Gt WiFi). 128 gigatavun WiFi-versio maksaa 949 dollaria ja 128 Gt Cellular -malli puolestaan 1079 dollaria. Värivaihtoehtoja ovat hopea, kulta ja Space Gray. Pencil-kynä maksaa 99 dollaria ja Smart Keyboard -näppäimistö 169 dollaria.

Apple iPad Pro -tuotesivut

Applen lehdistötiedote

Muropaketin uusimmat