Uusimmat

Apple iOS 9:ään luvassa pieniä parannuksia uusien ominaisuuksien sijasta

10.02.2015 02:09 Pekko Lainiala

Apple on toimittanut iOS-käyttöjärjestelmäänsä uusia päivityksiä vuosittain, tyypillisesti kesään sijoittuen. Päivitysten ohessa käyttöjärjestelmään on myös lisätty jatkuvasti uusia ominaisuuksia vuosien saatossa. Tänä kesänä 9to5Macin tietojen mukaan Applelta on kuitenkin luvassa hieman maltillisempi päivitys, jonka tarkoituksena on korjata ilmenneitä bugeja sekä vakauttaa käyttöjärjestelmää.

Lähteen mukaan näihin käyttäjälle näkymättömiin uudistuksiin tullaan panostamaan huomattavasti, jotta laitteiden suorituskyky ja vakaus saataisiin mahdollisimman korkealle tasolle. Tarkoituksena on myös pyrkiä pitämään käyttöjärjestelmä kooltaan niin pienenä, että myös 16 gigatavun tallennustilalla varustetut laitteet kykenisivät sitä sujuvasti käyttämään.

Applen laitteisiin positiivisessa mielessä yhdistetty ”It just works” -lausahdus on muuttanut viimeisimpien iOS-päivitysten jälkeen muotoaan Apple-vihaajien naljailulauseeksi, mutta nähtäväksi jää, onnistuuko yhtiö palauttamaan laitteiden toimivuuden entiselle tasolleen. Toinen spekuloitava asia on se, että aikooko Apple edelleen jatkaa vanhempien 32-bittisellä suorittimella varustettujen laitteiden käyttöjärjestelmän päivittämistä, vai olisiko jälleen aika ohjata käyttäjät ostamaan päivitettyjä malleja.

The Verge, Apple will reportedly focus on stability and bug fixes with iOS 9

Muropaketin uusimmat