Uusimmat

Kun päivitys on suurempi kuin itse peli, meniköhän kaikki ihan nappiin?

29.09.2015 12:00 Miikka Lehtonen

Päivitykset ovat osa nykypäivän pelaajan arkea, hyvässä ja pahassa. Hyvää niissä on toki se, että kun peleistä löytyy vikoja, ne voidaan korjata ja kokemusta voidaan näin parantaa. Huonoa taas on se, että usein pelit julkaistaan tarkoituksella hieman keskeneräisinä ja sitten päivitetään julkaisun myötä ilmestyvällä päivityksellä toimiviksi.

Syitä tähän on useita, mutta se suurin lienee, että pelinkehityksessä aikaa ei ole koskaan tarpeeksi. Takarajat tulevat aina vastaan ja pelit täytyy lähettää hyväksytettäviksi ja painettaviksi jo kauan ennen sitä hetkeä kuin ne ovat oikeasti kauppojen hyllyillä. Niinpä niin sanotut day one -päivitykset antavat tiimille tilaisuuden jatkaa pelin parantelua ja korjailua aivan viime hetkelle saakka.

Tony Hawk’s Pro Skater 5:n tapauksessa kyllä silti vähän ihmetyttää, että mitäköhän on oikein tapahtunut, kun 4.6 gigatavun kokoinen peli saa julkaisunsa myötä 7.7 gigatavun päivityksen.

Netissä on spekuloitu, että päivitys liittyisi jotenkin pelin moninpelikomponenttiin, mutta oli miten oli, jossain on ehkä mennyt jotain mönkään, kun netistä ladattava 4.6 gigatavun peli haluaa heti perään imaista 7.7 gigatavua ”päivitystä”. Jää nähtäväksi, millainen itse peli sitten lopulta on, mutta jotenkin omat toiveeni eivät olleet hirveän korkealla edes ennen päivitysuutisia, eivätkä ne niitä ainakaan nostaneet.

Lähde: The Games Cabin