Uusimmat

Tappelupelaajien onnenpäivä – lataa mahtijuliste Street Fighter V:n kaveriksi

16.02.2016 14:06 Jukka O. Kauppinen

Street Fighter V on sitten julkaistu. Taistelu alkakoon. Capcomin legendaarinen pelisarja on saapunut kauppoihin PC- ja PS4-versioina, ja luvassa on ilmiselvästi melkoisen jännittävää elämää. Tappelumätke kun on saanut ainakin etukäteen yllättävän paljon kehua rohkeasta uudistumisestaan.

Kuten Eric ehätti peliä jo aiemmin tyyppäämään,

Tärkeintä tapahtumassa olikin mätkintä: uusi Street Fighter tuntuu mahdottoman hyvältä, kun vastustaja on vieressä meuhkaamassa. Moni asia on V:ssä nopeampaa: heittojen jälkeen voi nousta heti pystyyn, hyökkäyssarjat ovat lyhyitä ja peli painottaa enemmän lähietäisyydellä taistelua kuin aiemmin. Toisaalta virheistä rangaistaan enemmän. Kun päätöksen tekee, sen kanssa joutuu elämään. Tai kuolemaan, mikäli valinta oli väärä.

Moni päätös tuntuu olevankin pitkälti tehty sillä perusteella, että tehdään päinvastoin kuin aikaisemmin. Jos liikkeet olivat vähän liiankin turvallisia Street Fighter IV:ssä, V:ssä jokainen liike on päätös, johon joutuu sitoutumaan. Jos SF4:ssä heitot olivat liiankin hyviä, SF5:ssä niissä on huono kantama ja niistä saa vielä vähemmän irti. Ja niin edelleen.

Tosin juuri nyt ainakin nettimättö tuntuu olevan aika haastavaa, sillä pelaajien tulvan myötä serverit ovat – kuinkas muutenkaan – kyykähtäneet. Mutta kyllä se siitä!

 

Oheisessa galleriassa löytyy iso kasa hienoja kuvia pelin julkaisua vauhdittamaan, mutta todellisille faneille löytyy herkkua tästänäin. Iso, hieno juliste vaikka tietokoneen taustakuvaksi tai painettavaksi, tosifanille:

streetfighter5_julkaistiin_uut201602_juliste

 

Lisää aiheesta

Street Fighter V – turpaanottoa virtuaalikehässä ja oikeasti

Street Fighter 5 saa tarinan jälkikäteen

Street Fighter 5 saa vahvistuksia Venäjältä