Uusimmat

”Dark Souls 3 tuntuu paluulta juurille” – lue ensikosketus!

02.03.2016 14:00 Jukka O. Kauppinen

Joskus joutuu olemaan julma ja lähettämään ihmisiä paskojen nakkien kimppuun. Heikki Takala oli melkein pakko raahata lentoasemalle ja lähettää Saksaan pelaamaan Dark Souls 3:sta. Vai meniköhän se just ihan päinvastoin? Että äijä asui teltassa viikon lentokentällä lähtölupaa odotellen? No, näin kävi kuitenkin:

Souls-sarja on saanut Maineen ™. Tähän maineeseen kuuluu armoton vaikeustaso, vähintäänkin kryptinen tarina, loppuun asti jalostettu kenttäsuunnittelu ja tietynlainen keskisormen näyttäminen tämän päivän kädestä pitelylle. Ja siitä maineesta on pidettävä kiinni. Pelien ympärille syntynyt yhteisö on lojaali ja vaativa. Se on myös yksi suurimmista syistä miksi Souls-sarjaa pelataan aktiivisesti vielä tänäkin päivänä, eikä liene ihme että FromSoftware kuuntelee varsin tarkasti mitä sillä on sanottavana.

”Saavutuksistani suurin on pelien ympärille rakentunut yhteisö”, Hidetaki Miyazaki vahvistaa.

”Joskus saattaa tuntua siltä ettemme reagoi kaikkiin pyyntöihin, mutta me kuuntelemme tarkasti.”

Dark Souls 3 tuntuukin paluulta juurille. Uusi tarina sijoittuu Lothriciin, jonka arkkitehtuuri on varsin samankaltainen Drangleicin kanssa. Aikajana muiden sarjan pelien kanssa ei ole aivan selvä, mutta oma aavistukseni on, että aikajana jakautuu jonnekin ensimmäisen ja toisen pelin väliin. Mitään todisteita tästä en osaa esittää, mutta hirviösuunnittelu sekä tietyt teemat viittaisivat tavalla tai toisella tähän. Tämä kuitenkin selvinnee myöhemmin, jos selviää. Tällä hetkelläkin FromSoftware pitää yllä kilpailua, jossa pelaajien haaste on selittää mitä Dark Soulsissa oikeastaan tapahtuu. Lähimmäksi osunut kuittaa kotiin mainetta, kunniaa, sekä sievän voittosumman.

Lue koko artikkeli: Dark Souls 3 -ensikosketus osa 1 – Soulin sielu löydettiin uudelleen

darksouls3_ensikosketus_osa1_0uut2

Lisää aiheesta

Bloodborne (PS4)

Dark Souls 2 (PC)

Dark Souls 2 (PC, PS3, Xbox 360)

Dark Souls II: Scholar of the First Sin (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Demon’s Souls (PS3)

Lords of the Fallen (PC, PS4, Xbox One)