Uusimmat

Microsoftin kaikki pelit ilmestyvät jatkossa myös PC:lle

05.07.2016 10:00 Miikka Lehtonen

Eräs E3-messujen kiintoisimmista julkistuksista oli Microsoftin Play Anywhere -ohjelma, joka pähkinänkuoressa tarkoittaa sitä, että firma julkaisee Xbox One -pelejään myös PC:lle. Eilen firma sitten vahvisti, että Play Anywhere tulee jatkossa koskemaan kaikkia heidän pelejään.

Microsoftin ”otamme PC-pelaamisen vakavasti” -vaihe näyttää tällä kertaa pitävän paikkansa. E3-messuilla julkistettu Play Anywhere -kampanja toi mukanaan kivoja uutisia: Xbox One -pelejä ilmestyisi myös PC:lle, pelejä voisi pelata yhdessä kavereiden kanssa alustasta riippumatta ja niin edelleen. Mutta takapuolessa kyti silti pelko siitä, että proggis koskisi vain muutamia pelejä. Toisin kävi: Play Anywhere käsittää jatkossa kaikki Microsoftin julkaisemat pelit.

Uutiset tulevat Microsoftin blogista, jossa ollaan puheltu alkusyksystä ilmestyvästä Windows 10:n ja Xbox Onen juhlapäivityksestä. Päivitys tuo mukanaan myös Play Anywheren, joka todellakin käsittää kaikki Microsoftin julkaisemat pelit. Siis todellakin Microsoftin julkaisemat, eli ei suinkaan automaattisesti kaikkia Xbox One -pelejä. Microsoft tosin tekee kovasti työtä auttaakseen myös kehittäjiä, joita ominaisuuden tukeminen kiinnostaa, eli tuki voi hyvin levitä laajemmaksikin.

Sekin on kiintoisaa, että Microsoft vahvisti päivityksessään myös sen ristiinpelaamisen koskevan jatkossa kaikkia heidän pelejään. Niinpä PC-pelaajat voivat ottaa tasaväkisesti yhteen konsolikansan edustajien kanssa ja että jos muut kehittäjät haluavat myös tukea tätä ominaisuutta, tukea löytyy.

Elämme siis kiintoisia aikoja. Windows 10 -versiot Microsoftin peleistä eivät ole olleet viime aikoina aivan täyttä rautaa, mutta E3-messuilla kuultiin myös, että tämä on heidänkin tiedossaan ja kehitys kehittyy. Onhan se kivaa, että jatkossa Halo 6:t ja muut isot Xbox One -pelit voi pelata myös PC:llä. Vielä kivampaa on se, että riittää, kun pelin ostaa kerran — kummalla alustalla tahansa. Eikä ihme, sillä Microsoftin visioissa on tulevaisuus, jossa tärkeintä ovat pelit, eivät alustat. He haluavat Xbox-pomo Phil Spencerin sanojen mukaan päästä tilanteeseen, jossa pelaajat saavat itse valita, millä alustalla pelinsä pelaavat ja jossa muskeli-PC, Xbox One ja Project Scorpio ovat kaikki toistensa rinnalla seisovia vaihtoehtoja.

Lähde: Microsoft