Uusimmat

Gears of War 4 tukee jaetun ruudun co-opia myös PC:llä

20.09.2016 12:00 Miikka Lehtonen

Sarjassamme ”uutiset, jotka eivät merkitse mitään monelle, mutta merkitsevät paljon joillekin”, voimme ilomielin kertoa, että Gears of War 4:n PC-versiokin tukee jaetun ruudun moninpeliä. Helppoa se ei kuitenkaan kuulemma ollut.

Jokin aika sitten netissä oltiin kovin pettyneitä, kun Gears of War 4:n kehittäjät valitellen totesivat, että PC-versiosta ei löydy jaetun ruudun co-opia. Tämä on juuri se tapa, jolla monet ovat Gears of Warinsa pelanneet yhteistyötilassa, ja Xbox One -versiosta ominaisuus löytyy. Miksei siis PC:ltä, moni ihmetteli.

Samaista ominaisuutta ei löytynyt myöskään Gears of War Ultimate Editionin PC-versiosta, mikä oli PC-pelureille myös pettymys. Ultimate Editionin ja Gears of War 4:n kehittänyt The Coalition otti pelaajien valituksen tosissaan, kiristi hieman vyötä ja sankarikoodasi. Tuloksena co-op myös PC:llä.

Pelin tekninen johtaja Mike Rayner kertoi PC Gamer -saitille, että co-opin lisääminen PC-versioon tehtiin rakkaudella ja rakkaudesta, vaikka se ei ollut helppoa. Esimerkiksi PC-version monet erilaiset resoluutiot ja kuvasuhteet toivat paljon ongelmia mukanaan, samoin kuin monen ohjaimen yhtäaikainen lukeminen. Ongelmat kuitenkin ratkaistiin ja niinpä myös PC-väki pääsee pelailemaan Gears of Waria jaetulta ruudulta.

Rayner muistuttaa myös, että koska kyseessä on Microsoftin itsensä julkaisema peli, Gears of War 4 on täysin yhteensopiva PC- ja Xbox One -versioiden välillä. Pelaajat voivat pelata yhdessä ja vastakkain vapaasti, ja tallennukset siirtyvät automaattisesti versioiden välillä.

Lähde: PC Gamer