Uusimmat

MediEvilin tekijät perustivat uuden studion ja julkistivat ensimmäisen pelinsä

10.05.2017 12:04 Muropaketin toimitus

MediEvil- ja RIGS: Mechanized Combat League -peleistä tunnetun Guerrilla Cambridgen raunioilta on perustettu uusi pelistudio. Polygon Treehousena tunnettu studio on myös paljastanut ensimmäisen peliprojektinsa.

Sonyn omistama Cambridgen studio, joka aikanaan tunnettiin nimellä SCE Cambridge ja myöhemmin Guerrilla Cambridgena, suljettiin tammikuussa. Nyt Gamasutra kuitenkin kertoo, että kaksi pitkäikäisen pelistudion kehittäjää on perustanut uuden indiestudion, jonka nimeksi annettiin Polygon Treehouse.

Jo vuonna 1997 perustettu SCE Cambridge tunnettiin parhaiten PlayStationin alkuperäisistä MediEvil-peleistä, mutta Guerrilla Cambridgen nimellä se ehti julkaista myös PS Vitan Killzone: Mercenaryn (2013) ja viimemmäksi PlayStation VR:lle ilmestyneen RIGS: Mechanized Combat Leaguen (2016). Uuden Polygon Treehousen perustivat entisen studion taiteelliset johtajat Alex Kanaris-Sotiriou ja Tom Jones.

Kokeneiden kehittäjien uusi studio julkisti toukokuun alussa myös ensimmäisen projektinsa, joka kantaa nimeä Röki. Kyseessä on virallisen kuvauksen mukaan point-and-click -seikkailupeli, joka vie pelaajan seikkailulle villiin luontoon nuorten tytön saappaissa. Kehittäjien mukaan pelin maailma tarjoaa synkkiä mysteerejä, muinaista taikuutta ja hirviöitä.

Alta näet Rökin julkistustrailerin. Peli ilmestyy vuonna 2018.