Uusimmat

Star Wars: Battlefront II:n ensimmäiset myyntiraportit eivät lupaa menestystä

21.11.2017 09:56 Muropaketin toimitus

Mikromaksuillaan kritiikkiä herättäneen Star Wars: Battlefront II:n kerrotaan myyneen julkaisuviikollaan fyysisenä julkaisuna alle puolet edellisen pelin lukemista, ainakin Isossa-Britanniassa.

Star Wars: Battlefront II oli vuoden odotetuimpia pelejä, kunnes se muutamia päiviä ennen julkaisuaan alkoi saada valtavasti kritiikkiä mikromaksuista ja hahmojen avaamiseen vaadittavasta kohtuuttomasta peliajasta. Nyt näyttää siltä, että runsas kritiikki on tehnyt hallaa pelin myyntiluvuille.

Games Industry raportoi, että Isossa-Britanniassa peli on myynyt fyysisenä versiona julkaisuviikollaan peräti 61% vähemmän kuin edeltäjänsä Star Wars: Battlefront II. Vaikka kyseessä oli valtava pelijulkaisu, ei se onnistunut edes syrjäyttämään listan kärkipaikkaa yhä pitävää Call of Duty: WWII -räiskintää, joka ilmestyi jo kuun alussa.

Vaikka lukema koskee vain fyysistä versiota, ja digitaalinen pelimyynti on nostanut profiiliaan viime vuosina, kertoo Games Industry, ettei tämä Electronic Artsin omien digitaalisten myyntilukujen perusteella riitä selittämään pudotusta. Jälleenmyyjät odottivat, että Star Wars: Battlefront II myisi jopa enemmän kuin viime vuoden hittipeli Battlefield 1 myi ilmestyessään, mutta EA:n uutukainen jäi vain puoleen Battlefield 1:n julkaisumyynneistä.

Tämä tieto koskee vain Isoa-Britanniaa, mutta ei toisaalta ole mitään syytä olettaa, että muilla markkinoilla tilanne olisi merkittävästi erilainen. Joulumarkkinat, EA:n mikromaksukäytäntöjen muuttaminen ja pian ensi-iltansa saava Star Wars: The Last Jedi voivat myös auttaa peliä, mutta julkasumyynnin perusteella EA:n odotettu hittipeli on pienessä pulassa.