Uusimmat

James Cameron: ”Olin lähellä lyödä Harvey Weinsteinia Oscar-patsaallani.”

28.11.2017 17:12 Muropaketin toimitus

James Cameron on kertonut, kuinka hän oli lähellä joutua tappeluun Harvey Weinsteinin kanssa suorassa tv-lähetyksessä vuoden 1998 Oscar-gaalassa.

James Cameron on paljastanut, kuinka hän miltei löi Harvey Weinsteinia Oscar-patsaalla vuonna 1998. Kyseessä oli Cameronin harmistus sitä kohtaan miten Weinstein oli kohdellut Guillermo del Toroa Mimic-elokuvan kuvauksissa.

Ohjaajan kertomuksen mukaan täysi tappelu sittemmin skandaaleissa ryvettyneen Hollywood-mogulin kanssa oli lähellä sattua Oscar-gaalan mainostauolla samana iltana, kun Cameron voitti 11 Oscar-patsasta Titanic-elokuvalle.

”Muistan melkein joutuneeni tappeluun Harvey Weinsteinin kanssa, olin lähellä lyödä häntä Oscar-patsaallani”, muistelee Cameron Vanity Fair -julkaisulle.

”Tilanne tapahtui teatterissa, jossa gaala järjestettiin. Musiikki oli alkanut jo soida, sen tarkoitus oli ohjata meidät istumaan takaisin omille paikoillemme, sillä mainostauko oli loppumassa ja olimme palaamassa suoraan lähetykseen. Väliimme tulleet ihmiset ympärillämme hokivat, että ei täällä – aivan kuin olisi jotenkin hyväksyttävämpää tapella parkkipaikalla suoran televisiolähetyksen sijaan”, Cameron summaa.

Cameron kertoo, että käsirysy sai alkunsa siitä, kuinka Weinstein tuli leveilemään miten valtavan hienosti hänen tuotantoyhtiönsä kohtelee ohjaajia. Tämä sai Cameronin veren kiehumaan, sillä hänen ohjaajaystävänsä oli äskettäin kertonut, kuinka huonosti Weinstein oli häntä käsitellyt.

Sanotaan, että kyseinen ohjaaja olisi Guillermo del Toro, joka otti rajusti yhteen Weinsteinin kanssa Mimic-elokuvan kuvauksissa. Tarina tuli puheeksi kuukausi sitten Lontoon filmifestivaalilla, jossa del Toro kertoi Weinsteinien kanssa työskentelyn olleen eräs hänen elämänsä huonoimmista kokemuksista.

”Sanon suoraan, että kaksi pahinta 1990-luvun lopulla tapahtuneita asioita ovat ne, kun isäni kidnapattiin ja se, kuinka jouduin työskentelemään Weinsteinien kanssa”, del Toro julisti.