Uusimmat

Actionloop (DS)

14.07.2008 14:00 Eric Hartin

DS on suorastaan ihanteellinen kone erilaisille puzzle- ja palikkapeleille. Niitä laite onkin pullollaan: Tetris DS, Meteos, Zookeeper, Planet Puzzle League ja nyt Actionloop.

Zumaa pelanneet saattavat tietävätkin mistä on kyse, sillä Actionloop ja Zuma ovat saman idean kaksi eri toteutusta. Actionloopin mukana tulee Rumble Pak, joka täristää DS:ää pelitilanteen mukaan.

Pelin idea on ampua raidetta pitkin vieriviä värikuulia omilla kuulilla siten, että vähintään kolme samanväristä kuulaa osuu vierekkäin. Tällöin kuulat katoavat ja pisteitä ropisee. Peli kannustaa nopeuteen, sillä kuulat vierivät pikku hiljaa radan päässä olevaan aukkoon ja peli on sillä ohi.

Pelimekaniikasta ei voi paljoa muuta sanoa, sillä perusidea on sama joka moodissa. Ammu kuulia siten, että saat mahdollisimman monta kuulaa katoamaan. Siinä se. Actionloop on DS:llä kuin kotonaan. Kosketusnäyttöä käytetään ampumaan tykillä näpäyttämällä suuntaa, minne haluaa kuulan menevän. Moninpelissä näytölle saattaa myös ilmestyä erilaisia häiriötekijöitä, kuten pilviä, joita puhallellaan mikrofonin avulla pois ruudulta. Muuten moninpeli on pitkälti samaa kuin yksinpeli.

Funktionaalisuuden riemuvoitto

Vaikeustasonsa vuoksi Actionloop ei ole hauska kuin vasta sitten, kun siihen todella pääsee sisälle. Sitä ennen peli läpsii game overeilla, kunnes joko mekaniikan oppii tai pelaaja luovuttaa. Tämän takia moninpeli vaatii suht samantasoiset pelaajat ollakseen hauskaa, muutoin parempi pelaaja kyykyttää ja voittaa pelin sekunneissa.

Puzzlepelejä ei tunneta graafisista efekteistään, mutta Mitchellillä ei edes yritetty Actionloopin kanssa. Tausta on koko pelin ajan harmaa ja ainoa väri on värikuulissa. Hieman vaihtelevammat taustat olisivat tehneet terää.

Toisaalta myös musiikit ovat yhtä mitäänsanomatonta ja harmaata tavaraa; ne eivät jää mieleen, mutteivät liiemmälti ärsytäkään. Muutaman pelin jälkeen musiikkeja hädin tuskin huomaa taustalla.Actionloop toimii erinomaisesti alehintaisena lisäpelinä Rumble Pakin kanssa.

Jos kärsivällisyyttä piisaa, pelistä löytyy pontta useammallekin illalle. Jos jotain erityisen kummallista pelistä pitäisi kaivaa, se on valinta myydä Rumble Pakia juuri tämän pelin mukana. Tärinää kun käytetään kohdissa, joilla ei ole mitään pelillistä funktiota.

 

Tekijä: Mitchell Corp
Julkaisija: Nintendo
Testattu: DS
Saatavilla: DS
Tulossa: Wii
Pelaajia: 1-2
Pelin kotisivu: http://magnetica.nintendods.com/launch/

Lue myös

Beijing 2008 (360, PS3)

Drawn To Life (DS)

Enemy Territory: Quake Wars (360, PS3)

Spore Creature Creator (PC)

Timeshift (PC, PS3, 360)

Wrath of the Lich King -ennakko: osa 1

Wrath of the Lich King -ennakko: osa 2

XIII Century: Death or Glory (PC)