Uusimmat

The Suite Life of Zack & Cody: Circle of Spies (DS)

04.08.2008 14:56 Miikka Lehtonen

Lisenssipelien ohella lasten ja nuorten pelit ovat yleensä pelimaailman suurimpia alisuorittajia ja syykin on selvä: kohdeyleisön aliarviointi. Joskus käy kuitenkin niin iloisesti, että kehitystiimi ottaa työnsä tosissaan ja tekee hyvän pelin.

Suomessakin Disney Channelilla pyörivät teinietsivät ovat taas palanneet DS:n ruudulle ja tällä kertaa jälki on – vastoin kaikkia odotuksia – pelikelpoinen.

Zack ja Cody ovat hotellissa asuva veljespari, jotka joutuvat ystäviensä kanssa jatkuvasti keskelle outoja tapahtumia. Vaikka peli ei varsinaisesti apinoikaan TV-sarjan juonikuvioita, kaikki sarjan tutut hahmot vierailevat ruudulla ja pääseepä pelaaja myös ohjastamaan Zackin ja Codyn ystäviä.

Oli ohjattavana kuka tahansa, pelattavuus tuo vahvasti mieleen klassisen Pandemonium-pelin. Pelaaja juoksee, hyppii ja seikkailee tietään läpi sivuttain vierivien, kolmiuloitteisten kenttien. Tarjolla ei kuitenkaan ole pelkkää hyppelyä, sillä säännöllisin väliajoin sankaripari erkanee omille teilleen ratkomaan puzzleja, jotka avaavat taas tien eteenpäin. Kummallakin veljesparin osalla on omat erikoiskykynsä ja -vehkeensä, joita pitäisi osata käyttää oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa.

Suuri osa erikoiskyvyistä toimii pieninä minipeleinä, joilla parivaljakko avaa suljettuja ovia, etsii johtolankoja ja selvittää hotellin saloja. Kyse ei ole mistään mullistavasta pelillisestä uudistuksesta, mutta tasaisin väliajoin tasohyppelyä keskeyttävät puzzleosiot pitävät pelin tuoreena ja tarjoavat pelaajalle säännöllisesti mukavia yllätyksiä ja uusia kokemuksia.

Rosoista toteutusta

Minipelejä nähdään enemmänkin, sillä kenttien välissä pääsee – tai joutuu – kokeilemaan taitojaan jos jonkinlaisissa erikoislajeissa. Välillä tasapainotellaan paketteja hotelliapulaisen käsillä, toisinaan pelataan vaikkapa ilmakiekkoa. Hauska idea kaatuu kuitenkin rosoiseen pelattavuuteen, sillä kenttien väliset minipelit vaihtelevat turhan helpoista turhauttavan kömpelöihin.

Kokonaisuutena Zack & Cody on iloinen yllätys. Se ei ole mikään vuoden merkkipaalu, eikä mikään suunnaton pelillinen mullistus, mutta se hoitaa lestinsä kelvollisesti. Se ei aliarvioi yleisöään, vaan tarjoaa sarjan ystäville mukavan ja sujuvan tasohyppelykokemuksen, onnistuen vieläpä hyvän lisenssipelin tavoin hyödyntämään esikuvanaan toimivan sarjan tunnelmaa ja maailmaa.

Disney-pelien perinteiseen tyyliin peliä ei ole mahdollista pelata suomeksi, mutta koska sarja – ja täten myös peli – on suunnattu teini-ikäisille, kielimuuri tuskin on valtava ongelma.

 

Tekijä: Disney Interactive
Julkaisija: Disney Interactive
Testattu: DS
Saatavilla: DS
Pelaajia: 1-2 (internet)
Pelin kotisivu: Circle of Spies

 

Lue myös

Actionloop (DS)

Apollo Justice: Ace Attorney (DS)

Drawn To Life (DS)

FlatOut Ultimate Carnage (PC)

Metal Gear Solid: Portable Ops Plus (PSP)

Ninja Reflex (DS, Wii)

Sega Superstars Tennis (Wii)

The Incredible Hulk (PS3, 360)

Unreal Tournament 3 (PS3, 360)

 

Muropaketin uusimmat