Uusimmat

Monster Jam (PC, PS2, Wii, Xbox 360)

17.09.2008 19:00 Mikko Rekola

Veikeät vehkeet saapuvat isoilla pyörillään. Lisenssinpelien laatukirjo saa uuden jäsenen kun monsteriautot tekevät paluun muutaman vuoden tauon jälkeen. Peli lupaa unohtumattomia elämyksiä ja ehtaa monsterifiilistä.

Totuus muodostuu vallan toiseksi, sillä kyseessä on monsteriluokan vedätys.

Teemastaan huolimatta peli luottaa tutuksi tulleeseen kaavaan. Tarjolla on uraa, yksittäistä kilpailua ja yksittäisiä pyrähdyksiä. Radat ja autot on mallinnettu vastaamaan todellisuutta. Uuttaa sisältöä saa avattua menestyksen avulla. Mukana ovat kaikki Helsingin Areenallakin nähdyistä tapahtumista tutuiksi tulleet kilpailumuodot temppuiluun keskittyvästä freestylestä nopeuteen pohjautuvaan parikiihdytykseen saakka.

Nopeasti tutuiksi tulevien kilpailumuotojen lisäksi mukaan on lisätty mahdollisuus ajaa rallia isomman porukan kesken kuvitteellisilla radoilla. Kehitysryhmä ei ole jäänyt realismin vangiksi, vaan kilpaa ajetaan esimerkiksi saastaisessa viemäriverkostossa. Kirsikaksi kakun päälle on lisätty mahdollisuus lisätä tehoja napsauttamalla turbopainike pohjaan.

Kohtuullisista puitteista huolimatta sisältö on kauttaaltaan pelikelvotonta roskaa. Pelaajan liikkeillä on harvemmin vaikutusta kilpailun lopputulokseen ja ajomallinnus on tahmea. Kehittäjät eivät ole onnistuneet mallintamaan painavaa monsteriautoa, vaan menopeli tuntuu kiikkerältä maitotölkiltä. Ratamallinnuksesta löytyy vakavia puutteita, sillä jokaiselta radalta löytyy näkymättömiä seiniä ja pelin kaatavia mustia aukkoja.

Polta setelisi ja nauti niiden tarjoamasta lämmöstä

Lohtua ei löydy ainakaan ulkoasusta, sillä se karmaiseva. Latausajat voivat venyä minuutteihin ja lopulta pelaajaa odottaa autio kilpailuareena täynnä sahalaitoja. Autot kyllä muistuttavat esikuviaan Grave Diggerin johdolla, mutta ympäristö kaipaisi suuria muutoksia. Autojen vauriomallinnus on mukana, mutta se rajoittuu lähinnä pyörien ja lasikuitupeltien irtoamiseen.

Myös audiopuoli muistuttaa omalla tavallaan kevyestä budjetista, sillä kappaleiden lukumäärän voi laskea yhden käden sormilla. Laatukin on jotain kuran ja lannan välimaastosta. Autojen pörinä puolestaan kuulostaa autenttiselta, mutta lohtu on lyhyt kun joutuu kuuntelemaan itseään toistavaa selostajaa.

Monster Jam on huonoin ajopeli vuosikausiin. Se nojaa yksinomaan lisenssiinsä, ei sisällöllisiin ansioihin. Tarjolla on vain vanhentunutta sisältöä yli 40 euron hinnalla. Korjattavia puutteita on turha analysoida, sillä ongelmat piilevät syvällä perusrakenteessa.  Peliä ei voi suositella edes suurimmallekaan jättiläisautojen ystävälle. Tätä tulee välttää ja se kannattaa kiertää mahdollisimman kaukaa.

 

Tekijä: Torus Games
Julkaisija: Activision
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: DS, PC, PlayStation 2, Wii, Xbox 360
Pelaajia: 1, moninpeli 2-4
Pelin kotisivu: Monster Jam

 

Lue myös

Asterix Brain Trainer (DS)

Ben 10 – Protector of Earth (PS2, Wii)

Echochrome (PSP, PS3)

Ferrari Challenge: Trofeo Pirelli (PS2, PS3, Wii)

Infinite Undiscovery (360)

LG T80 – digitv, taskutelevisio ja mp3-soitin

NHL 09 (PS3, 360)

Peliennakkoja Playgroundissa: Sonic Unleashed, Bionic Commando, Street Fighter 4

Muropaketin uusimmat