Uusimmat

Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (PS2, Wii)

23.10.2008 17:30 Miikka Lehtonen

Lisenssipelit ovat monille pelaajille todellinen kirosana. Halvat tuotantoarvot, vähäiset ideat ja surkea elokuvan nimellä ratsastaminen tekevät niistä pelejä, joita harva jaksaa pelata. Miettikää asiaa peliarvostelijan kannalta: meidän on pakko!

Tällä teemalla pureudumme todellisen herkkupalaan. The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor ei varsinaisesti ollut mikään syksyn elokuvatapaus, mutta todellisena markkinoinnin kuningasideana joku on keksinyt tavan saada leffa näyttämään loistavalta: verrataan sitä peliin!

Jo alkumetreiltä saakka on selvää, että Muumio-peli on kuin oppikirjaesimerkki nykyisen PS2/Wii-akselin vaaroista. Kehitystiimi näkee kaksi suunnilleen samanlaisella raudalla varustettua pelikonetta ja kääntää pelinsä helposti alustalta toiselle. Kiva juttu heille, ei niinkään meille.

Tässä tapauksessa kehitysalustana on nimittäin ollut selvästi Wii. Pelin kaameat ja rajoittuneet kontrollit saattaisivat ehkä tuntua järkeviltä – tai ainakin pakon sanelemilta – Wiillä, mutta PlayStation 2:lla ne aiheuttavat itkupotkuraivareita. Miksei kameraa voi kääntää? Miksi ongelmia pitää ratkoa hitaasti liikkuvalla kursorilla? Eikö kukaan testannut peliä ennen julkaisua?

Näistä asetelmista kelpaa lähteä tasapainottelemaan puomeille, kiipeilemään vuoristoon ja harrastamaan muita älyttömiä muka-arkeologisia puuhia, sekä tietenkin kepittämään turpaan lohikäärmekeisarin loputtoman oloisia kätyrijoukkoja.

Urgh

Peli on jaettu kuuteen pitkään tehtävään, joista jokainen kestää tuurista, bugeista ja kameran toimimisesta riippuen noin tunnin verran. Tämä kuulostaa paperilla hyvältä: paljon pelattavaa, pitkiä tehtäviä, jee!

Täysin käsittämättömästi tehtävien aikana ei kuitenkaan voi tallentaa, eikä niissä ole myöskään välietappeja. Kiitos loistavan bugitestauksen on täysin mahdollista saattaa itsensä pisteeseen, jossa konsolin sammuttaminen ja koko tunnin rupeaman aloittaminen alusta on ainoa mahdollisuus.

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor on kuin oppikirjaesimerkki siitä, mitä tapahtuu kun kehitystiimillä on liian vähän aikaa ja ideoita. Peli on innoton, turhauttavan vaikea ja kömpelö pelata.

Toisaalta se kyllä seuraa Muumio-sarjan luontaista kehityskaarta, ollen näin reippaasti huonompi kuin edeltäjänsä. Mainion ensimmäisen elokuvan jälkeen taso on laskenut sellaista kyytiä, että tällä vauhdilla pääsemme luultavasti seuraavaksi nauttimaan Muumio-lautapelistä, jonka mukana jokainen pelaaja saa SARSin.

 

Muumion pelilevy spontaanin tunteenpurkauksen jälkeen.

 

Tekijä: Eurocom Studios
Julkaisija: Vivendi
Testattu: PlayStation 2
Saatavilla: DS, PlayStation 2, Wii
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://www.mummyvideogame.com/us/

 

Lisää lisenssihuikeutta

Ben 10 – Protector of Earth (PS2, Wii)

Hellboy: The Science of Evil (PS3, 360)

Star Wars: The Force Unleashed (PS2, PS3, Wii, 360)

WALL-E (PS2, PS3, Wii, 360)

Lue myös

FIFA 09 (PS3, Xbox 360)

Gary Grigsby’s War Between The States (PC)

Spore (PC)

Yakuza 2 (PS2)