Uusimmat

Spore Ihkut ja Iljetykset -osasetti (PC, Mac)

08.01.2009 16:50 Juho Anttila

Pitkään odotettu ja vahvasti hypetetty Spore oli monelle pelaajalle karvas pettymys. Näppärien editorien takaa paljastuikin vain viisi harmillisen lattean oloista peliosiota. Maxis ei kuitenkaan ole jäänyt lepäämään laakereilleen. Varsinainen lisälevy on luvattu 2009 alkupuolelle. Sitä ennen tarjolla on kevyempää lisäsisältöä otuseditorin ystäville.

Ihkut ja iljetykset -osasetti on Sporen vastine The Sims 2:en kamaseteille. Paketti ei sisällä minkäänlaisia muutoksia tai korjauksia Sporen lukuisiin puutteisiin. Sen sijaan se on täsmäkohdistettu otuseditoriin hurahtaneille, joille onkin tarjolla vino pino uusia osia ja animaatioita. 

Ihku vai iljetys

Onneksi kuudenkymmenen ruumiinosan valikoima on laadukasta työtä. Monet uudet osat näyttävät jopa Sporen alkuperäistä tarjontaa paremmilta. Jako ihkuihin ja iljetyksiin tuntuu silti hieman väkinäiseltä. Yksittäisestä raajasta ei välttämättä edes erota, onko osa tarkoitettu mörölle vai pehmolelulle. Tulevien viikkojen aikana luotujen uusien otusten joukossa tullaan todennäköisesti näkemään joidenkin uusien värimallien hurja yliedustus.

Osasetin muukin tarjonta on suunnattu lähinnä otuksiaan verkossa esitteleville pelaajille. Runsaat kaksikymmentä uutta animaatiota kirvoittavat muutamat makeat naurut. Valitettavasti vitsi vanhenee nopeasti. Robottitanssi on hauska vain muutaman kerran. Kaksi uutta taustaakin ovat ikävän värittömiä.

Kassan kautta, kiitos

Ihkut ja Iljetykset -osasettiä vaivaa sama tauti kuin The Sims 2:en kalustelisäreitä. Sisällön määrä ei riitä millään oikeuttamaan paketin hintaa. Jos kyse olisi muutaman euron hintaisesta nettilatauksesta, voisi lisäosaa suositella otuseditorin ystäville. Yli viidentoista euron hinnalla odottaisi kuitenkin näkevänsä myös pelillisiä kohennuksia muutaman hassun ruumiinosan sijasta.

Näyttääkin huolestuttavasti siltä, että Sporea innolla odottaneiden pahimmat pelot käyvät toteen. Simsien valtava menestys takaa sen, että pelillisesti olemattomia rahastuslisäreitä suollettaneen Sporeen tulevaisuudessakin. Tuottavaa liiketoimintamallia ei käy muuttaminen. Sitä keväällä 2009 ilmestyvää oikeaa lisäosaa odotellessa tiedostava pelaaja sijoittaakin rahansa mieluummin esimerkiksi jonkin independent-pelitalon teoksiin. Köyhän osasetin hinnalla kun voi helposti ostaa tuntikausiksi ihan oikeata innovatiivista pelattavaa.

 

Tekijä: Maxis
Julkaisija: Electronic Arts
Testattu: PC Windows XP, Phenom 9850+, 3 Gt muistia, Radeon HD4870 X2
Saatavilla: PC, Mac
Laitevaatimukset: Windows XP/Vista, 2,0 Ghz prosessori, 512 Mt muistia XP:llä / 768 Mt muistia Vistalla, 150 Mt kovalevytilaa, 128 Mt näytönohjain
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: Spore Ihkut ja iljetykset
Juho Anttila

 

Lisää aiheesta

Spore (PC)

Spore Creature Creator (PC)

Lue myös

A Vampyre Story (PC)

Buzz! Brain Bender (PSP)

Legendary (PC)

Legendary (PS3, 360)

Quantum of Solace: The Game (PS2, PS3, 360)

Steel Fury – Kharkov 1942 (PC)

Trackmania DS (DS)