Uusimmat

Harry Potter and the Half-Blood Prince (DS)

17.08.2009 16:55 Antti Mutta

Kaikilla lienee kokemusta valtion virastoissa ramppaamisesta. Ensin käydään luukulla toteamassa, että tähän ja tuohon vaaditaan lisää papereita, sitten juostaan toiseen kivirakennukseen näitä hakemaan. Ja kaiken kruunaa jonotus ja odottaminen.

Kiitos Electronic Artsin puuduttavasta virastokäynnistä voi tehdä surrealistisen kokemuksen. Viimeisimmän Harry Potter –elokuvan DS-peli on nimittäin Tylypahkaan sijoittuva byrokratiasimulaattori. Nyt voit juosta tylsästä paikasta toiseen leikisti samalla, kun juokset tylsästä paikasta toiseen oikeasti.

Antakee anteeksi

Myönnettäköön, tämä arvostelu on kirjoitettu vain muutaman tunnin pelikokemuksen pohjalta. Joskus toimittajankin on nimittäin nostettava kädet ilmaan. On vain todettava, että peli ei tästä miksikään muutu, vaikka kuinka kuluttaisi aikaa ja hieroisi omaa taikasauvaansa. Sinänsä sääli, koska lähdemateriaalissa on potentiaalia.

The Half-Blood Prince on nimittäin elokuvana selvästi koko Harry Potter -sarjan paras. Kirja on tällä kertaa tiivistetty järkevämmin. Pääjuonta seurataan tiukasti, eikä katsojan keskittymiskykyä kiusata kaiken maailman huispauskilpailuilla. Synkempi juoni ja päähahmojen orastavat parisuhdekuviot ovat lisäksi aikuisemman katsojan mieleen.

Juoni on kopioitu ja liitetty peliin liian suorasukaisesti. Kohtauksia on jopa rakennettu uudestaan DS:n karulla kolmiulotteisella grafiikalla. Elokuvan nähneille tämä tarkoittaa tylsää toistoa, muille taas tapahtumat eivät oikein aukene. Jääkin epäselväksi onko pelistä muuksi kuin keräilytavaraksi hyllyyn.

Luojan tähden, paetkaa!

Mikäs siinä, kammoilla juonilla kuorrutetut pelit ovat toimittajallekin arkipäivää. Onhan vanha kunnon Tetriskin kiva peli, vaikka Neuvostoliiton poliittisesta tilanteesta ei paljasteta taustakuvia ja musiikkia enempää. Harry Potterissa palikat eivät vain putoa kohdalleen millään osa-alueella.

Pelaaminen on yhtä kuin Tylypahkassa ja sen ympäristössä tavaran perässä haahuilu. Potterin velho-opiskelijakaverit käyttävät sankarin sinisilmäisyyttä surutta hyväksi ja juoksuttavat pojua. Esimerkiksi taikajuomaan tarvitaan eksoottista kasvia, jonka tietty hahmo vaihtaa taas toisiin hyödykkeisiin, jotka taas vaihdetaan toiseen tai voitetaan jossain minipelissä.

Minipelit ovat parasta antia, mutta se ei ole paljon se. Kitakivillä pelataan biljardia etäisesti muistuttavaa peliä. Ikäloput lukijat lienevät pelanneet joskus marmorikuulilla. Sama leikki, tämä. Huispauskisat ja taikataistelut ovat järkkyjä toteutukseltaan. Lähinnä siksi, että kosketusnäytön kaoottinen kaapiminen tuottaa saman tuloksen kuin sääntöjen mukainen sivaltaminen.

Kuolonsyöjätkin kavahtavat

Kehua voisi Tylypahkan kokoa, jos tämä ei tekisi materian metsästämisestä hitaampaa. Ei se koko tosiaan aina ole pääasia. Positiivista sanottavaa jää käteen hyvin vähän. Hahmot on ihan kivasti piirrettyä tekniikkaa käyttäen toteutettu. Tuskin tästä on kuitenkaan syyksi pelin hankkimiseen.

Hups, meinasi unohtua ihan muistiminipeli. Ehkä siksi, ettei siinä ole mitään mieleen jäävää. Sama pätee tylsään taikajuomien sekoituspeliin. Parhaiten pään sisään piinaamaan jää rasittava, ja useaan kertaan jo mainittu, tavaran perässä ravaus. Ja juuri sen takia kaiken muun sisällön luettelu tai kritisointi on täysin turhaa.

The Half-Blooded Princen DS-version pelaamista mieluummin kannattaa käydä terveyskeskuksessa ruuhka-aikaan. Jonottaminen ja potilaiden kyttäys on antoisampaa. Kannattaa kuitenkin muistaa käyttää käsidesiä, kun on tämä sikainfluenssakin.

 

Tekijä: EA Bright Light Studios
Julkaisija: EA
Testattu: DS
Saatavilla: DS
Pelaajia: 1
Pelin kotisivut: http://www.harrypotter.ea.com
Antti Mutta

 

Lisää aiheesta

Harry Potter ja puoliverinen prinssi (PC, PS2, PS3, Wii, 360)

Harry Potterin tarinan lähestyessä vähitellen loppuaan yltyy menokin Tylypahkassa vähitellen, eh, tylyksi. Voldemort kuolonsyöjineen on julistanut avoimen sodan velhoja vastaan ja koulun seinien sisällä muhii luihu petos.

Suurta uhkaa on syytä torjua laajalla rintamalla. Teini-ikäinen velholupaus syöksyy taisteluun niin suurella kankaalla kuin myös kaikilla kuviteltavissa olevilla pelialustoilla. Mutta onko Puoliverisen Prinssin peliversiosta pahojen voimien kukistajaksi?

Lue myös

Guitar Hero: Greatest Hits (PC, PS2, PS3, Wii, 360)

High School Musical 3: Senior Year Dance! (PC, PS2, Wii, 360)

Klonoa (PS1,Wii)

Monsters vs. Aliens (PC, PS2, PS3, Wii, 360)

The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon (DS, PS2, PS3, Wii, 360)

Transformers: Revenge of the Fallen (PS3, 360)

Trine (PC, PS3, 360)

 

Muropaketin uusimmat