Uusimmat

Dragonica Online -ennakko (PC)

03.09.2009 17:55 Tommi Raulahti

Kilpailu massiiviroolipelaajien sieluista on viime vuosina ollut todella kovaa, World of Warcraftin viedessä oikeutetusti suurimman huomion ja isoimmat pelaajamassat. Kovasta kilpailusta huolimatta markkinoille tunkee uusiakin yrittäjiä. Näistä lupaavin tulokas on kesällä avoimeen betaan siirtynyt Dragonica Online.

Tällä kertaa kyseessä on hyvin sarjakuvamainen ja arcade vaikutteinen vertikaaliskrollaava 3D- massiiviroolipeli, jossa 3D:tä käytetään maisemiin ja hahmoon. Esimerkiksi, taistelut tapahtuvat vain sivusuunnassa. Syvyysvaikutusta käytetään hieman erikoisesti niin, että kaikki hyökkäykset voi väistää siirtymällä ruudulla ylös tai alas. Tämä on oikeastaan varsin hyvä ja looginen tapa hoitaa tämän tyylinen peli. Tosin turhautuminenkin on tuttua, kun vihollisen hyökkäystä mukamas väistä mielestään ajoissa ja silti se osuu vahinkoa tuottaen.

Värimaailma on todella mielenkiintoinen ja tuo mieleen lähinnä LucasArtsin seikkailupelit. Karkkivaikutelmaa ei voi välttää ja esimerkiksi taisteluissa, joissa on useita pelaajia samanaikaisesti laittamassa vihollisia laulukuoroon, ruudulla riittää väriä ja efektejä vähän liiankin kanssa. Peli myös vaatii jo koneelta hieman enemmän, mutta toki efektejä vähentämällä hitaampikin kone jaksaa pysyä perässä.

Normaaliin roolipelityyliin alussa valittu hahmotyyppi erikoistuu pelin mittaan erilaisiin erikoistekniikoihin. Koska kyseessä on hyvin voimakkaasti arcade-vaikutteinen peli, pelikentällä vihulaisia generoituu lisää tiiviillä tahdilla kun niitä lahtaa päiviltään. Pelissä on myös lukuisa määrä erilaisia tehtäviä, joissa pitää esimerkiksi tappaa tietty määrä hirviöitä tai kerätä tapetuilta hirviöiltä esineitä. Sitten palataankin raportoimaan onnistuneesta suorituksesta ja saadaan palkkio. Suuressa tarinassa päästään eteenpäin suorittamalla yksin tai porukassa erillisiä tehtäväkenttiä.

Dragonicassa on sisäänrakennettuna mikromaksu-ominaisuus, joten kaupankäynti pelaajien välillä on arkipäivää. Pienellä rahalla voi löytää muilta pelaajilta harvinaisia esineitä tai muuta hyödyllistä. Vastaavasti jos pelatessaan löytää jotain harvinaista ja muita kiinnostavaa, sen voi pistää myyntiin ja ansaita hieman pelirahaa.

Koska peli on vielä testausvaiheessa, kaikkia ominaisuuksia ei ole mahdollista ottaa käyttöön. Esimerkiksi lemmikit tulevat saataville vasta kun peli aikanaan julkaistaan suurelle yleisölle. Lopullinen arvostelu julkaistaan kunhan peli on valmis, mutta tällä erää pelissä tuntuu riittävän sisältöä huomattavasti laajempaankin tutustumiseen.

Draconicassa ei ole kuukausimaksuja ja peli rahoitetaan yksinomaan pelaajien mikromaksuilla.

 

Tekijä: Barunson Interactive
Julkaisija: IAHGames (Infocomm Asia Holdings Pte Ltd.)
Testattu: PC WIN XP
Saatavilla: PC WIN
Tulossa: Julkaisupäivää ei ilmoitettu
Suositus Laitevaatimukset: P4 2.5GHz tai parempi, 1G RAM, GeForce 5700 tai parempi
Pelaajia: paljon
Pelin kotisivu: http://dragonica.iahgames.com
Tommi Raulahti

 

Lisää ennakoita

Champions Online -ennakko (PC)

CitiesXL -ennakko (PC)

Operation Flashpoint: Dragon Rising –ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Batman: Arkham Asylum (PC, PS3, Xbox 360)

Fat Princess (PS3)

Splosion Man (Xbox 360)

Wii Sports Resort (Wii)

Wolfenstein (PC, PS3, Xbox 360)