Uusimmat

Forza Motorsport 3 (Xbox 360)

01.11.2009 15:00 Jani Halme

Autopelifaneille vuosi 2009 on jo tähän asti ollut sangen antoisa mutta julkaisuista odotetuin on kuitenkin ollut Xboxin autopelien lippulaivan, Forza Motorsportin kolmas inkarnaatio. Ennakkohypetys on ollut huimaa niin lehdistön kuin kehittäjätalo Turn 10:nin suunnalta. Nyt on tullut aika katsoa lunastaako peli myyntimiesten antamat lupaukset.

Päätoimittaja Kauppinen tekikin rohkean tempun ja lähetti pelin julkaisuversion arvosteltavaksi allekirjoittaneelle, joka tunnetusti on Gran Turismo -sarjan vankka kannattaja ja PC/PS3 -pelaaja.

Pelkästään speksien perusteella tarkasteltuna Forza Motorsport 3 on jo sangen vaikuttava kattaus virtuaalista moottoriurheilua. Peli tarjoaa ajettavaksi yli 400 niin sisältä kuin ulkoakin mallinnettua autoa ja yli 100 eri ratavariaatiota. Kaikkien autopelien peruskaluston lisäksi listalta löytyy lukuisia autoharrastajan mieltä lämmittäviä, hieman erikoisempia valintoja kuten esimerkiksi Ferrari 288 GTO, BMW M1 ja KPGC10 ”hakosuka” GT-R.

Jo heti käynnistettäessä Forza Motorsport 3 luo itsestään aiempaa sofistikoituneemman mielikuvan. Valikot ovat pelkistetyn tyylikkäitä ja GT-henkinen kevyt musiikki soljuu kaiuttimista kameran esitellessä vuoristomaisemaan pysäköidyn auton yksityiskohtia. Minimalistinen lähestymistapa ei millään tavalla heikennä valikoiden käyttömukavuutta ja niiden navigointi on pääosin hyvin loogista ja selkeää. Vain time trialin ja drag racingin löytäminen kesti hieman kauemmin niiden ollessa aavistuksen hämäävästi piilossa leaderboard-valinnan takana.

Kauden avajaiset

Peli rakentuu vahvasti kampanjamoodin ympärille, jossa pelaaja kilpailee maailmanmestaruudesta eri autoluokissa. Kunkin kilpakauden tukirankana on pelin sisäinen kalenteri, johon pelaajan ilmoittautumat kilpailut on merkitty. Mestaruusosakilpailujen välisinä viikkoina ajetaan lyhyempiä, pelaajan itse valitsemia kilpasarjoja. Kunkin vapaan viikon alussa peli ehdottaa kolmea eri kilpasarjaa, joissa pelaaja voi käyttää autojaan tai jotka sisältävät kilpailuja uusilla radoilla.

Käytäntö toimii hyvin ja pelaaminen etenee sulavasti ilman turhaa valikoiden kahlaamista uusien kilpailujen löytämiseksi. Lisäksi selkeä tavoite maailmanmestaruuksista antaa pelaamiseen jatkuvan suunnan. Missään vaiheessa ei tule eteen tilannetta, jossa olisi epäselvää mitä seuraavaksi pitäisi tehdä.

Kukin kilpailu kerryttää pelaajan ja hänen käyttämänsä auton kokemuspisteitä, joiden mukaan kumpainenkin nousee roolipelimäisesti tasoja ylöspäin. Uudelle tasolle nousu tuo tyypillisesti alennuksia viritysosista tai autovalmistajilta tallin perälle uusia autoja palkintona menestyksestä.

Kilpailuihin valmistautuminen tapahtuu tallilla, jossa pääsee käsiksi pelin todella kattaviin säätö- ja virittelymahdollisuuksiin. Sen lisäksi, että pelaaja saa säätää kaikkea aina rengaspaineista tasauspyörästön lukkiutumisrajoihin, löytyy kuhunkin autoon kymmenittäin viritysosia eri tosielämän osavalmistajilta. Autoharrastajana esimerkiksi TRD:n venttiilien ja nokka-akselien asentaminen autoni moottoriin tuntuu paljon todellisemmalta kuin jonkin geneerisen Stage 2 NA -paketin.

Jos kaikkien pienimpien nippelien ruuvaaminen ei kuitenkaan innosta, on pelissä quick tuneup -toiminto, joka valitsee pelaajan puolesta listan sopivia viritysosia. Auton saa parilla napin painalluksella viritettyä kilpailukykyiseksi, eikä näppejä tarvitse sotkea rasvaan.

Numerot kylkeen ja radalle

Omien maalausten luominen autoihin oli yksi Forza Motorsport 2:n (FM2) suosituimpia ominaisuuksia ja se on niinikään sisällytetty mukaan kolmoseen kaikin puolin paranneltuna. Käyttöliittymää on viilailtu sujuvammaksi, etenkin logojen ja muiden omien kuvioiden piirtämisen osalta. Valmiiden peruskuvioiden avulla pääsee nopeasti alkuun ja ruudutetulla piirtopöydällä on helppo hahmotella omat logot valmiiksi ennen niiden latomista autoon. Padilla toimivasta käyttöliittymästä huolimatta yllätyin itsekin miten äkkiä sain valokuvien perusteella tehtyä autostani replikan olemassaolevasta kilpa-autosta.

Itse maalailtuja maantiepetoja

Online-yhteisöjen saumaton yhdistäminen autopeleihin oli FM2:n yksi peruskivistä ja kolmosessa se on integroitu entistä vahvemmin mukaan pelikokemukseen. Autojen huutokauppaaminen ja ostaminen muilta pelaajilta on luonnollisesti edelleen mukana, mutta uutta on pelaajan oma näyteikkuna, johon voi asettaa myytäväksi itse tekemiään logoja, maalauksia ja autojen säätöjä. Tuotteilleen voi asettaa hinnan ja haluttaessa myytävän erän koon, jonka jälkeen muut pelaajat voivat ostaa niitä itselleen pelin krediiteillä. Graafisesti lahjakkaat ja säätäjävelhot voivat siis kätevästi ansaita lisätienestiä vaikka hankkiakseen uusia virityspalikoita omiin autoihinsa.

Myös valokuvausmoodi on edelleen mukana, niinikään kaikin puolin paranneltuna. Aukolla ja valotusajalla kikkailemalla saa aikaan huimaavan upeita otoksia joita pystyy jakamaan oman näyteikkunansa kautta muiden katseltavaksi ja arvosteltavaksi. Myös videoklippien kaappaaminen replay-pätkistä WMV-muotoon on nyt mahdollista, joskin melko hidasta ja kömpelön puoleista.

Lisää ahtopainetta

Vaikka FM2 julkaistiinkin samalle konsolialustalle, on grafiikkaa ohjelmointitekniikoiden kehityksen myötä onnistuttu parantelemaan merkittävästi kolmosessa.

Autojen polygonimäärää on kasvatettu roimasti ja 3D-mallien luontiin on käytetty ihailtavaa tarkkuutta ja uskollisuutta. Jokainen pellin pokkaus ja paneelin sauma on saatu mukaan läheltäkin tarkasteltuna uskomattoman aidon oloiseen lopputulokseen. Fotorealistisuus on sana, jota joskus heitellään melko löysin perustein. Tässä 3D-mallit alkavat kuitenkin olla niin tarkkoja, että sanan käyttö alkaa olla liki perusteltua.

Myös sisäpuolelta kukin auto on mallinnettu häkellyttävällä pieteetillä. Pienimmätkin yksityiskohdat aina istuinten tikkauksista puhaltimien ritilöihin on toteutettu esikuvansa mukaisesti, joskin tekstuurien resoluutio jättää toivomisen varaa. Jopa kojelaudassa olevat mittarit toimivat kuten oikeassakin autossa. Sisänäkymästä ja etenkin isolla ruudulla pelatessa immersio pelimaailmaan on todella vahva.

Autojen äänet on rakennettu hienosti eri kerroksista ja kaasua painettaessa moottorin murinan taustalta voi vaikka kuulla miten hukkaportti aukeaa ja turbon suhina lähtee voimistumaan. Renkaat kuulostavat niinikään hyvältäja sivuttaispitoa mutkissa pystyy oikeasti tunnustelemaan korvakuulolta. Pienet yksityiskohdat kuten dogbox-laatikon kolaukset rattaiden osuessa kohdakkain tai imuäänten terävöityminen VTECin kytkeytyessä luovat upeasti tunnelmaa pelaamiseen. Oletuksena ajaessa soi valikoima melko rasittavaa poppirytkettä pilaamassa äänimaailmaa, mutta musiikin saa onneksi kytkettyä pois päältä.

Ratojen ulkoasua on niinikään kohennettu silminnähden, joskaan autojen saamaan käsittelyyn verrattuna ei niille ole irronnut lisäpolygoneja aivan yhtä avokätisesti. Lisäämällä valoa ja syvempiä värisävyjä on radoista saatu kuitenkin selvästi pirteämpiä FM2:n ankeahkoihin maisemiin verrattuna. Virkistävästi pelissä on moottoriratojen lisäksi mukana myös suljettuja tieosuuksia jotka ajetaan kertaalleen läpi lähdöstä maaliin. Etenkin Fujimi Kaidon upea vuoristotie maisemineen teki vaikutuksen, päästäen pelaajan tykittelemään vaikka hachirokulla alas mutkittelevaa tougea kuin itse ”drift king” Tsuchiya konsanaan.

Graafisilla parannuksilla on kuitenkin hintansa. Pelin repiessä grafiikkapiiristä irti sen viimeisiäkin voimia, on muun muassa antialiasoinnin suhteen ollut pakko antaa myönnytyksiä. Peli kuitenkin pyörii tasaisella 60 Hz ruudunpäivityksellä, jonka itse ainakin arvostan korkeammalle kuin polygonien täydellisesti pehmennetyt reunat. Mikään ei nimittäin tapa vauhdin hurmaa tehokkaammin kuin nykivä ruudunpäivitys – paitsi äkkipysähdys seinään.

Tangentin suuntaan

Vauriomallinnukseen ei ole kovin suuria visuaalisia muutoksia ole tehty, jättäen sen hieman Gridin ja Dirt 2:n varjoon. Peltiosat rypistyvät lievästi ja puskurit irtoavat mutta muilta osin vauriot ovat vain geneerisiä naarmutekstuureja auton pinnalla. Peliin sisällytettyjen autojen suuren lukumäärän huomioon ottaen ei monimutkaisemman vauriogeometrian sisällyttäminen olisi ehkä ollut toteutettavissa – ainakaan kaikkiin autoihin.

Mekaaninen vauriomallinnus toimii kohtalaisesti ja auton saa huolimattomasti ajamalla kolhittua hyvin nopeasti liki ajokelvottomaksi. Jäsenyyksiä kattokerhoon on myös jaossa, sillä vihdoinkin auton saa myös käännettyä katon kautta ympäri. Hämmästyttävästi autot kuitenkin liikkuvat omin voimin ja kaikkien neljän pyörän varassa vielä yli 200 km/h betoniseinään törmäyksien jälkeen, vaikka vauriomallinnukseksi on asetettu simulaatio.

Uudistusten lista pelissä on pitkä, mutta yksikään niistä ei kuitenkaan ole yhtämerkittävä kuin pelin tyhjältä pöydältä kokonaan uusiksi kirjoitettu fysiikkamalli. Autopelin, ja etenkin itseään simulaattoriksi kutsuvan, tärkein ominaisuus on sen ajotuntuma. Valitettavan useasti ”realistinen simulaatio” mielletäänkin tarkoittamaan samaa kuin ”helvetin vaikea ajaa” ja pelistä tehdään keinotekoisesti vaikeampi liukkaan tuntuisella ja yliohjaavalla ajomallilla.

Kolmonen ei tähän ansaan enää lankea. Turn 10 on suunnitellut peliin fysiikkamoottorin joka venyy niin realismia janoavien simukuskien kuin satunnaisempienkin pelaajien tarpeisiin tekemättäsilti kompromisseja kumpaankaan suuntaan.

Fysiikankirjat esiin

Jo ensituntumalta autot tuntuvat oikeasti painavammilta eivätkä liu’u irtonaisen oloisesti radalla kuten kakkosessa. Jokaisella autolla on ominainen massakeskipisteensä ja alustan geometrian määrittämä kallistuskeskiö. Näistä johdettu korin kallistumisliikkeen muodostama hitausmomentti lisää ja vähentää jousituksen ja renkaiden kuormitusta hyvin todenmukaisella tavalla.  Auto reagoi ohjausliikkeisiin realistisesti, korin tuntuessa olevan oikeasti kiinni alustanosissa eikä vain leijailemassa niiden yläpuolella.

Tyypillisten renkaan kosketuspinnan ja luistokulman lisäksi FM3 mallintaa kulutuspinnan lämpötilan leveyssuunnassa kolmesta kohdasta ja johtaa niistä dynaamisen rengaspaineen. Vaikuttavin uudistus rengasfysiikkaan on kuitenkin reaaliaikainen renkaalle kohdistuvan kuormituksen aiheuttaman kulutuspinnan ja runkorakenteen vääristymän mallinnus. Sen lisäksi että laskettu data vaikuttaa auton käsiteltävyyteen, sovelletaan sitä myös renkaiden 3D-malliin – renkaan kylkien voi todellakin nähdä taipuvan kaarteissa!

Painonsiirto ja rengasfysiikka ovat merkittävimmät uudistukset, mutta fysiikkamalli mallintaa lisäksi lukuisia muita parametreja. Jousittamattoman massan vaikutus on otettu huomioon, joten auton keventäminen kannattaa aloittaa renkaista, vanteista ja jarruista. Korin kiertojäykkyys on niin ikään huomioitu. Poikkitukien ja turvakehikon avulla saatava lisäjäykkyys parantaa auton kaarrepitoa siirtämällä voimaa korin kiertämisen sijaan painamaan renkaita vahvemmin ja tasapuolisemmin radan pintaan.

Uusi fysiikkamoottori on kaiken kaikkiaan erittäin vakuuttava ja auton ole radan pintaan tuntuu todelliselta. Oikeiden autojen ratissa radalla opitut ajotekniikat pätevät myös pelissä. Kaarteisiin toki voi edelleen hyökätä vauhdilla renkaat savuten, mutta nopein tapa, kuten tosielämässäkin, ovat sulavat ajolinjat ja juuri oikea nopeus. ”Slow is fast”, sanoo moottoriurheilun Zen.

Simulaatiotason fysiikalla varustetut autopelit ovat kuitenkin tyypillisesti olleet melko vaikeasti lähestyttäviä peligenren satunnaisemmille pelaajille. Antaakseen kaikentasoisille ajajille mahdollisuuden nauttia Forzasta joutumatta kuitenkaan yksinkertaistamaan fysiikkamoottoria, Turn 10 on lisännyt peliin laajan skaalan erilaisia avusteita aina ajolinjan ja jarrupaikkojen merkeistä automaattiseen jarruttamiseen ja ohjausavustukseen. Pelaaja pystyy itse valitsemaan käyttöön haluamansa avusteet ja näin asettamaan omalle ajotaidolleen sopivan ja parhaan pelinautinnon tarjoavan vaikeustason.

Gridin lanseeraama ja muun muassa Need for Speed: Shiftin matkima rewind-toiminto on lainattu niinikään myös FM3:een. Se antaa pelaajan kelata aikaa taaksepäin korjatakseen kolareita tai ajovirheitään. Toiminnon käyttäminen ei luonnollisestikaan ole pakollista mutta käytöstä ei myöskään sakoteta. Kierrosaikojen tulostaulussa rewindin käyttö kuitenkin merkitään aina niiden pelaajien alapuolelle, jotka ovat ajaneet aikansa virheettömällä suorituksella. Erityisesti aloitteleville pelaajille rewind on varmasti mainio lisä estämään turhautumista, joskin pitkässä endurance-kisassa se lienee kelle tahansa tervetullut ominaisuus.

Forzan tarkkaan hiottu fysiikkamallinnus yhdistettynä kattavaan valikoimaan avusteita antaa kaikentasoisille pelaajille mahdollisuuden nauttia pelaamisesta haluamallaan tavalla. Viimeistellyn perustan päälle on rakennettu massiivinen paketti ei ainoastaan pelattavaa, vaan myös täysi työkalupakki niin oman sisällön luomiseen kuin kanssakäymiseen muiden pelaajien kanssa. Jokaiselle löytyy jotakin ja jos jokin ei miellytä, ei sitä todennäköisesti ole pakko tehdä.

Forza Motorsport 3 on peli, jota yhdenkään autoista ja autopeleistä pitävän ei tulisi ohittaa. Niinpä jouduin itsekin ostamaan arvostelua tehdessäni Xbox 360:n, jotta lainakonsolin palauttamisen jälkeen voisin jatkaa Forzan parissa. Voiko suurempaa kehua enää pelille antaa?

 

Tekijä: Turn 10
Julkaisija: Microsoft Game Studios
Testattu: Xbox 360, MS Wireless Racing Wheel
Saatavilla: Xbox 360
Pelaajia: 1, 2 (samalla koneella), 2-8 (lähiverkossa ja internetissä)
Pelin kotisivu: http://www.forzamotorsport.net
Jani Halme

 

Toinen mielipide

En juurikaan harrasta autopelejä, mutta Forza 3 onnistui nousemaan kriittisen kynnyksen yli. Ajotuntuman uskottavuus, hienot maisemaradat sekä viehättävä valikoima klassikkoautoja yhdistyivät ylivertaisella tavalla hyvään pelattavuuteen. Yksikseen ajeltaessa uratilan muokkaantuvuus juuri minun mieltymyksiini ja ajomalleihin varmisti, että mielenkiintokin pysyi tasaisesti yllä.

Etukäteen herkuttelin eniten nettikilpailuilla, joissa kiitäisimme kymmeniä vuosia vanhoilla klassikkobiileillä. Tässä kohden peli kuitenkin tuotti karun pettymyksen. Vanha Xboxini, sitä ihan ensimmäistä sukupolvea, kun on varustettu vain 20 gigan kiintolevyllä, jonne pelin toinen DVD ei enää mahtunut. Ja sillä kun olivat juuri ne kivoimmat radat ja kiinnostavin moninpelitila. Minua kun ei yhtään kiinnosta hyperturboautoilla kiitäminen tuhatta ja sataa, vaan hienostunut ja ajatuksella etenevä kilpa-ajaminen. Sitä ei pelkältä ykkös-DVD:ltä pelaavalle ollut vielä lainkaan tarjolla. No, moninpeli sinänsä toimii upeasti mutta näemmä joudun odottamaan joulupukilta 250-gigaista Xboxia, että pääsen forzailemaan täysillä.

Mainittakoon että olen testannut Forzaa nyt niin padilla, Fanatecin ratilla, Logitechin Xbox-ratilla sekä Microsoftin omalla langattomalla ratilla. Peli sujuu hyvin kaikilla ohjaimilla, joskin ainakin meikällä ajolinjat löytyvät parhaimmin rateilla. Yllätyksekseni huomasin myös, että padilla ajellessani luontevin kuvakulma on arcade-henkisesti ulkopuolelta, auton takaa. Ratilla sen sijaan menee mielellään sisänäkymään, kuin oikeassakin autossa.

Forza 3 muuten tukee kolmea näyttöä. Tämä saadaan aikaan kytkemällä yhteen kolme Xbox 360 -konsolia, joista jokainen pyörittää yhtä kuvaa. Isoilla telkkareilla vaikutelma on häikäisevä.

Peukkunsa ansaitseva upea autosimulaatio.

Jukka O. Kauppinen

 

Kolmas mielipide

Näin tarkasti mallinnettua ajopeliä ei ainakaan konsolipuolella ole ennen nähty, sillä peli laskee jatkuvasti ruudun tapahtumista erilaisia arvoja niin renkaiden käyttäytymisestä kuin kaikesta muusta autosta tapahtuvasta toiminnasta. Yksityiskohtaisuus mahdollistaa autenttisen ajoelämyksen unohtamatta avioliittomaista radan ja auton välistä vuorovaikutusta.

Uniikin pelimoottorin ympärille on rakennettu erinomainen ajotuntuma, jossa jokainen auto on saanut yksilöllisen identiteetin mukaisen käytöksen. Peli huomioi alla hyrräävään koneen luonteen ja muut fyysiset ominaisuudet. Vaikka mallinnuksessa ollaan keskitytty pieniin yksityiskohtiin on pelistä tehty tarpeen vaatiessa aloittelijaystävällinen. Asetuksista voi muunnella ajoapuja ja toiminnan realistisuutta omien taitojen mukaiseksi. Onnistunut räätälöitävyys tuo pelin pariin monenlaista käyttäjäkuntaa syrjimättä aloittelijoita, mutta myöskään unohtamatta simulaation ystäviä.

Kilpailemisen kannalta suurin uudistus nähdään parannettujen ajofysiikkojen ohella tekoälyn käyttäytymisessä. Nyt koneen ohjastamat kuljettajat muuttavat käyttäytymistään jopa yhden kilpailun aikana ja reagoivat muiden kilpailijoiden ajotyyliin. Tekoälyn käyttäytyminen muuttaa kilpailuiden luonnetta realistisemmaksi. Parasta on kuitenkin painostuksen vaikutus kilpatovereihin, sillä nyt voimakkaalla painostuksella voi hiillostaa edessä kurvailevan ohituksen mahdollistavaan virheeseen.

Myös ulkoasu on saanut kasvojenkohotuksen. Autot näyttävät erinomaisilta ulkoa ja ratin takaa. Yksityiskohtia on paljon, vaikka automallien lukumäärä on huomattava. Myös radat näyttävät astetta viimeistellymmiltä ja etenkin radan pintaan on kiinnitetty huomiota. Valitettavasti ennakkoon hehkutettu vauriomallinnus ei yllä muun ulkoasun tasolle, sillä vauriot näyttävät ulkoisesti vain naarmuilta ja pieniltä kolhuilta. Missä ovat tuhannen säpäleiksi hajoavat muovi-osat tai kiitoradalle eksyneet renkaat ripustuksineen?

Forzan kolmas tuleminen jättää erinomaisen loppuvaikutelma. Kaikki pienistä yksityiskohdista isoihin pelillisiin päälinjoihin saakka on kohdallaan. Pelattavaa on tarjolla kymmeniksi tunneiksi ja kokonaisuus on tasapainonsa ansiosta täyttä timanttia. Ainoa kritiikki kohdistuu pinnalliseen vauriomallinnukseen. Myös muiden kuin asfalttiratojen puute harmittaa etenkin rallin ystäviä, sillä pelimoottori tarjoaisi varmasti mahdollisuudet unohtumattomiin soraelämyksiin.

Peli nappaa helposti paikkansa konsoliajopelin uutena messiaana. Potentiaalista haastajaa odotellaan ensi kevääksi Gran Turismon viidenneltä osalta. Siihen saakka Forza hallitsee kuningaskuntaa yksivaltiaan ottein.

Mikko Rekola

 

Lisää aiheesta

Forza Motorsport 3 – ensikosketuksessa ajopelien uusi kuningas osa 1

Xbox 360 on pitänyt hyvää huolta autopelien ystävistä. Esimerkiksi Gotham Racing -sarja on tarjonnut vauhtia ja tiukkaa kiitämistä, Forza 2 on puolestaan edelleen se kaikkein realistisin konsoliajosimu.

Forza 3 on jo aivan kulman takana – ja yllättävän hyvältä näyttää. eDome vieraili Tukholmassa ja otti suurennuslasin alle niin pelin kehittäjätiimin että pelin kaikkine tilpehööreineen.

Forza Motorsport 3 -ensikosketus osa 2: luvassa realismia ja yllätyksiä

Forza Motorsport 3 -ajopeli ilmestyy vajaan kahden viikon kuluttua. Turn 10 -studion luomusta voi kutsua jo huoletta konsoliajopelien uudeksi kuninkaaksi, sillä harva peli pystyy yhdistämään yhtä huikeasti simulaatiotasoista kilpa-ajamista ja hauskaa huristelua.

eDomen Forza 3 -ensikosketuksen toisessa osassa tutkiskelemme hieman pelin fysiikkamallinnuksia, tekoälyä ja muita ominaisuuksia.

Forza Motorsport 3 – haastattelussa Turn 10:n autopeliguru Dan Greenawalt

Oletteko kuulleet pelistä Forza Motorsport 3? Tuosta autopelien uudeksi ylijumalaksi, konsolikuskien pyörryttäjäksi ja digitaalisen autourheilun kaviaariksi kutsutusta videopelistä?

Kyseinen ihan kelpo Xbox 360 –ajopeli ilmestyy kauppoihin 23.10. Kuten ehkä huomasitte, eDome piipahti taannoin tutustumassa peliin hieman etukäteen. Samalla reissulla juttelimme myös Forza 3 –projektia vetäneen Dan Greenawaltin kanssa. Katso haastattelu tästä! Näin!

Forza Motorsport 3: oikeaa pelikuvaa eikä vain trailereita

Forza Motorsport 3 -ajopeli on herättänyt tiukkaa debaattia ja ripauksen liekitystäkin. Pelistä on nähty julkisuudessa tähän mennessä paljon promokuvia ja näyttäviä trailereita. Mutta miltä peli näyttää ihan oikeasti?

Jotakuinkin tältä. Kuvasimme hieman ajokokemuksiamme videolle ja tuuppasimme tulokset nettiin. Jälki ei ole erityisen tasokasta, mutta saattepahan silti etäistä käsitystä pelin arkitodellisuudesta.

Lue myös

DJ Hero (PS2, PS3, Wii, Xbox 360)

FIFA 10 (PS3, Xbox 360)

Left 4 Dead 2 –ennakko (PC, Xbox 360)

MAG-ennakko (PS3)

Ratchet & Clank: A Crack in Time (PS3)

Shattered Horizon -ennakko (PC)