Uusimmat

Mitä tapahtui Google Photosin maagiselle ylimääräisten kohteiden poistolle?

12.05.2018 20:20 Muropaketin toimitus

Google esitteli viime vuoden Google I/O -tapahtumassa lähes maagista, koneoppimiseen perustuvaa kuvanmuokkaustyökalua. Ominaisuus kykeni poistamaan kuvista häiritsevät kohteet automaattisesti. Ikävä kyllä kohteenpoistoa ei koskaan ole tuotu kuluttajille asti.

Eräs Googlen viime vuotisen Google I/O -tapahtuman mielenkiintoisimmista julkistuksista oli Google Photosiin luvattu ylimääräisten kohteiden automaattinen poistotyökalu. Koneoppimiseen perustuvalla ominaisuudella kuvista olisi voinut poistaa ylimääräiset kohteet, kuten kuvaajan ja kuvattavan välissä olevan verkkoaidan, kokonaan automaattisesti.

Ominaisuutta esiteltäessä Google mainitsi sen saapuvan Google Photosiin ”hyvin pian”. Ikävä kyllä nyt vuotta myöhemmin kohteen poistoa ei edelleenkään ole lanseerattu kuluttajille asti.

XDA-Developersin haastattelemien Photos-applikaation kehittäjien mukaan ominaisuutta ei koskaan viety maaliin asti priorisointikysymysten vuoksi. Kehittäjien mukaan kohteen poistoa varten tarvittava teknologia olisi kyllä olemassa, mutta toistaiseksi käyttäjät ovat kiinnostuneempia ”muista koneoppimiseen liittyvistä ominaisuuksista”. Voi kuitenkin olla, että myös kohteen poisto julkaistaan käyttäjien saataville myöhemmällä ajankohdalla.