Uusimmat

Arvostelussa Star Wars: The Old Republic: onpas hyvä peli

19.01.2012 20:00 Jukka O. Kauppinen

Päivitys klo 21.50: Linkki osoitti jostain syystä ennakkoon. Korjattu. Arvosteluhan toki löytyi arvostelut-sivulta koko ajan.

Miikka Lehtonen on viettänyt kuukauden Star Wars: The Old Republic -morpin maailmoissa – ja elänyt niin parhauden kuin paskeuden spektrien molemmissa päissä. Old Republic onnistuukin tarjoilemaan hetkiä skaalan joka kohdalta, eikä pelistä ihan joka kohdaltaan ota vielä selvää. Jokainen voikin tulkita peliä ihan omalta kantiltaan.

The Old Republicin merkittävin oivallus ja anti on sen tarina. Kullakin kahdeksalla hahmoluokalla on oma tarinansa, jossa pelihahmo esitellään introvideon aikana ja joka vie tämän kaikkien universumin planeettojen kautta 50. kokemustasolle ja vielä kauemmaskin.

Nämä hahmojen omat tarinat vangitsevat mainiosti Star Wars –universumin tunnelmat ja jatkavat erinomaisesti sitä hahmoa valitessa jahdatun stereotyypin tunnelmaa. Itse olin tosiaan Bounty Hunter, joka aloittaa universumin takalaitojen jämäplaneetalta tavoitteenaan päästä maailman parhaaksi  palkkionmetsästäjäksi. Sitä varten pitäisi päästä mukaan mandalorialaisten järjestämään Great Huntiin, mutta tie sinne on hankala. Suuret petokset, dramaattiset käänteet ja yllätykset seuraavat toisiaan ja ensimmäinen akti huipentuu kaksintaisteluun jedi-ritarien lippulaivan komentosillalla.

Kullakin on BioWare-tyyliin oma persoonallisuutensa ja kaverukset jopa osallistuvat välillä keskusteluihin ja reagoivat pelaajan tekemisiin ja sanomisiin. Jokaisella on myös oma hommansa ja heidän tärkein funktionsa onkin tukea pelaajan pelityyliä.

Itse pelasin suurimman osan pelistä täydessä tankkispecissä ja kun pidin kaverinani parantaja-liittolaista, olin elävä sotakone, joka puhalsi vaivatta läpi useimmista kahdelle miehelle tarkoitetuista questeista ja jyräsi vastaantulevat pikkupomotkin ongelmitta. Yhtäläisesti DPS-hahmo voisi pyytää kaverikseen tankin tai toisen DPS:n ja grindata vauhdikkaasti.

Lue koko arvostelu: Star Wars: The Old Republic (PC)

Lisää aiheesta

Star Wars: The Old Republic – ensikosketus BioWaren megamorppiin 

Star Wars: The Old Republic -ennakko (PC)

Toimituksen suosikkipelit 2011: Tero