Uusimmat

Ken Levine tahtoo uudistaa pelikerrontaa

22.03.2014 14:00 Juho Anttila

Legendaarisen Ken Levinen päätös pistää erityisesti Bioshock-sarjasta tuttu Irrational Games pakettiin oli melkoisen kova tempaus. Syynä temppuun oli halu jättää AAA-pelikehitys taakse ja jatkaa pienemmällä porukalla hieman erilaisten pelien parissa. Levine kertoi GDC-messuilla pidetyssä paneelikeskustelussa hieman lisää siitä, mistä tässä on kyse.

Levinen mukaan hän on käyttänyt 19 vuotta kehittäen pelejä, joissa on lineaarinen tarina. Se kyllästyttää. Mies on myös sitä mieltä, etteivät lineaariset tarinat hyödynnä täysin pelikerronnan tarjoamia mahdollisuuksia. Lisäksi lineaarisissa peleissä pelaaja on lopulta vain sivustakatsoja, ei niinkään aktiivinen toimija.

Jatkossa Levine tahtoo kehittää pelikokemuksia, jossa tarina koostuu pienemmistä itsenäisistä elementeistä. Lisäksi se, mitä tarinoita peli kertoo ja miten riippuu pelaajien tekemistä valinnoista ja niiden seurauksista.

Korkean tason puheesta on vielä vaikea tulkita, mitä Levinen suunnitelma tarkoittaa konkreettisesti. Esimerkiksi BioWare ja Bethesda ovat kehittäneet jo vuosia pelejä, joiden tarinankerronta sekoittaa lineaarista kerrontaa Levinen esittämään visioon. Onko Levine aikeissa seurata vain näiden firmojen kiveämää tietä, vai onko luvassa jotain aivan uutta? Se selviää myöhemmin, kun Levine vihdoin paljastaa enemmän konretiaa siitä , minkälaista peliprojektia mies seuraavaksi lähtee työstämään.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Irrational Gamesin sulkeminen johti 75 työntekijän potkuihin

BioShockit, System Shock 2:n tehnyt Irrational Games suljetaan

Hollywood kutsuu Ken Levineä

Muropaketin uusimmat