Uusimmat

Kojima-draama jatkuu – ääninäyttelijä väittää miehen saaneen potkut

10.04.2015 13:00 Juho Anttila

Odotettu Metal Gear Solid 5: Phantom Pain -hiiviskely lähestyy vähitellen julkaisupäiväänsä, mutta Konami-leiristä kuuluu kummia. Kuten viime kuussa kerroimme, Konami teki erikoisen tempun ja lakaisi Metal Gear Solid -pelisarjan isän, Hideo Kojiman ulos niin firman hallituksesta kuin isosta osasta pelisarjan markkinointimateriaaliakin.

Tuolloin vakuuteltiin, ettei tapahtuneen taustalla löytyisi kummoista draamaa ja että pelin kehitys viedään normaalisti maaliin saakka Kojiman ohjauksessa. Nyt Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes -välipalan ääninäyttelijänä toiminut Donna Burke on twiitannut Kojiman saaneen potkut Konamilta.

Tarkalleen ottaen Donna Burke vetosi seuraajiinsa, etteivät nämä boikotoisi viiden vuoden työn tulosta vain siksi, että Konamin ylin johto antoi Burken neroksi nimeämälle Kojimalle potkut. Tarkennusta kysyttäessä Burke totesi, että potkut ovat tosiasia, mutta tieto on ollut julkisuudessa jo viikkojen ajan.

Konamin edustaja on kommentoinut Donna Burken väitteitä kategorisesti virheellisiksi. Toisaalta melko lailla selvää on, että jotain erikoista Kojiman ja Konamin välillä on tapahtunut. Jos Kojima on irtisanottu tehtävistään, mutta vie Phantom Painin kehityksen loppuun esimerkiksi erillisellä sopimuksella, voinee Konamin edustaja vedota työsuhteen jatkumiseen, vaikka potkut olisivatkin käytännössä tosiasia.

Lähde: Videogamer

Lisää aiheesta

Huhupartio: Hideo Kojima on lähdössä Konamilta ovet paukkuen

Videovuoto paljasti: Metal Gear Solid 5 saapuu syksyn lehtien kera

Metal Gear Solid 5 tarjoaa sisältöturisteille vähemmän tyylikkään kanahatun