Uusimmat

BioShock-säveltäjä tarttuu Dante’s Infernoon

11.09.2009 11:40 Jukka O. Kauppinen

EA:n toimintaseikkailu Dante’s Inferno saattaa saada astetta pähemmät musiikit, sillä pelin soundtrack on palkitun  Garry Schymanin käsialaa. Schyman on säveltänyt niin elokuvien, tv-sarjojen kuin videopelien musiikkeja.

Viimeksi BioShockin parissa tekemästään työstä palkittu ja monia muita arvostettuja palkintoja voittanut tunnettu säveltäjä luo dramaattisen äänimaiseman Visceral Gamesin tulkintaan Dante Alighierin eeppisestä runoelmasta.

”Tärkein päämäärämme on tuoda Dante Alighierin näkemys helvetistä uuden yleisön eteen uudella ilmaisutavalla, ja se tarkoittaa muutakin kuin kuvitusta,” Dante’s Infernon vastaava tuottaja Jonathan Knight kertoo.

”Ääni ja musiikki ovat aivan yhtä kriittisen tärkeitä kokonaiskokemuksen kannalta, ja Garryn eeppinen musiikki synnyttää uusia voimallisuuden ja jännityksen tasoja pelaajien laskeutuessa läpi helvetin yhdeksän piirin. Olemme uskomattoman onnekkaita saadessamme työskennellä hänen tasoisensa lahjakkuuden kanssa.”

”Säveltäminen Dante’s Infernoon oli yksi mielenkiintoisimmista ja haastavimmista projekteista joihin olen ikinä osallistunut”, Garry Schyman kuvailee.

”Mahdollisuus kirjaimellisesti säveltää helvetti oli fantastista, etenkin kun näin Visceral Gamesin luoman surrealistisen pelottavan maailman. Mietin pitkään ja hartaasti jokaista kirjoittamaani kappaletta luodakseni jotakin uutta, yllättävää ja sopivaa. Tämä osoittautui yhdeksi koko urani luovimmista kokemuksista.”

Musiikki ja kuorolaulu äänitettiin heinäkuussa historiallisella Abbey Road Studiolla Lontoossa kaupungin filharmonisen orkesterin ja Metro Voice Singers –kuoron kanssa. Pelin soundtrack-levy julkaistaan alkuvuonna 2010.

Dante’s Infernossa pelaajat ottavat Danten roolin tämän matkatessa läpi Dante Alighierin yhdeksän helvetin piirin – limbo, himo, mässäily, ahneus, viha, kerettiläisyys, väkivalta, petos ja vilpillisyys. Jokainen piiri koostuu ainutlaatuisista ympäristöistä, uusista olennoista ja demoneista, kerronnan elementeistä sekä kunkin syntisten piirin tunnelmaan sopivasta taustamusiikista. Alighierin eeppisen Jumalainen näytelmä -runoelman ensimmäiseen osaan perustuva peli julkaistaan Suomessa 11.2.2010 Xbox 360:lle, PlayStation3:lle ja PSP:lle.

Lisätietoja: www.dantesinferno.com

Lue myös

Arvostelu: The Beatles: Rock Band (PS3, Wii, Xbox 360)

Dreamcast ei kuole koskaan: uusi peli lokakuussa

Namcon pelimusiikit suuntaavat iTunesiin

Valve ynnää: mieluummin Left 4 Dead 2 kuin läjä lisäreitä

Wiikon wanha: Bionic Commando