Uusimmat

Square-pomo: uudenlainen Nintendo-konsoli vuonna 2011

22.09.2009 09:14 Miikka Lehtonen

Pelialan sitkeimpiin kuuluvat huhut ovat jo pitkään puhelleet Nintendon uudesta konsolista, joka olisi määrä julkaista vuonna 2011. WiiHD-lempinimen saaneen projektin on uskottu olevan vain Wii paremmilla grafiikoilla, mutta nämä huhut eivät välttämättä pidäkään paikkaansa. Square-pomo kertoi nimittäin aivan toista.

Financial Times -lehden toimittajien kanssa puhunut Square-presidentti Yoichi Wada uskoo ehkä hieman yllättäen, että uusi Wii tulisi olemaan ominaisuuksiltaan kuin Xbox 360 tai PlayStation 3, ohjainta myöten. Perusteluksi tähän Wada tarjoaa sitä, että hänen mukaansa liikeohjaus on pieni etu verrattuna konsolin verkko-ominaisuuksiin tai kykyihin mediasoittimena. Tästä syystä hän ei myöskään usko, että Microsoftin ja Sonyn liikeohjaimet tulevat olemaan kovin merkittävä etu kummallekaan.

”Nykyiset konsolit pystyvät jo moneen asiaan. Ne ovat verkkopääte, elokuvasoitin ja pelikone. Näihin kolmeen tukipilariin verrattuna uuden liikeohjaimen hyödyt ovat sangen pieniä, joten uskon myös vaikutuksen jäävän pieneksi. Nehän ovat vain laitteen pelikykyjen jatke”, Wada pohti.

Jotain positiivista Wada kuitenkin löysi Microsoftin ja Sonyn suunnitelmista: hänen mielestään Natal tulee olemaan erinomainen idea konsolien käyttöliittymänä ja hän uskoo vastaavan systeemin tulevan olemaan pakollinen ominaisuus jo lähitulevaisuudessa.

Linkki: Financial Times

Lisää aiheesta

Tässä todisteet siitä, että WiiHD rokkaisi ja kovaa

Wiistä HD-versio – vuonna 2011?

E3dome: tämä on Project Natal

Lue myös

Arvostelu: Halo 3: ODST (Xbox 360)

Sony esittelee uutta liikkeentunnistavaa ohjaintaan