Uusimmat

Analyytikko: Natal tulee olemaan halpa, PS3:n liikeohjain ei

16.10.2009 12:30 Miikka Lehtonen

Se on taas se vaihe kuukaudesta, jolloin analyytikkojen kuningas ja meedioiden isä Michael Pachter avaa sanaisen arkkunsa ja visioi pelimaailman tulevista. Relevantein visio kristallipallossa koski tällä kertaa tulevia liikeohjaimia. Pachter uskoo, että Natal tulee olemaan sangen halpa, PS3:n jätskitötterö taas kaikkea muuta kuin.

Yllättäen Pachterin jutuissa saattaa olla jopa perää. IndustryGamersissa puhellut miekkonen uskoo, että Microsoft tulee hinnoittelemaan Natal-liikeohjaimensa hyvin aggressiivisesti. Hän uskoo, että Microsoft käyttää Natalia ja sen halpaa hintaa yrityksenä laajentaa markkina-aluettaan vaikka sitten persnetolla ja povaa, että laitteen hinta tulee asettumaan noin 50 paikallisen valuutan tienoille.

Pachter uskoo myös, että Microsoft ei tällä hetkellä jahtaa niinkään Wiitä kuin Applen iPhonea, pyrkien tarjoamaan kuluttajille helpon liikepohjaisen käyttöliittymän, tuen Twitterille, Last.FM:lle ja muille nettihiteille. Hän uskoo, että tätä kautta Microsoft yrittää – ja tulee onnistumaan – saada penseästi pelaamiseen suhtautuvat sukulaiset ja kaverit konsolinsa äären. Sonyn leirissä on toisin.

Hänen visioissaan Sony jahtaa juuri Wiin päänahkaa ja pyrkii lyömään kuluttajien käteen isomman paketin rautaa. Tästä johtuen hän uskoo hinnankin nousevan lähelle sataa taalaa – ja täten myös euroa – mutta korostaa, että kummankin valmistajan on pidettävä hintansa mahdollisimman matalana, jos he aikovat saada uusille ohjaimilleen minkäänlaista yleisöä. Oli muusta jutusta mitä mieltä tahansa, ainakin se on totta.

Lisää aiheesta

E3dome: Microsoft vie liikeohjauksen uudelle tasolle

Project Natal sai mahtavan vastaanoton pelitaloilta

E3dome: tämä on Project Natal

E3dome: Sony paljasti oman versionsa Wiimotesta

Lue myös

Left 4 Dead 2 -boikotti päättyi, voit taas hengittää

Sony tylyttää God of War III:n demolla

Unchartedista tulee seuraavaksi animoitu sarjakuva