Uusimmat

Huhupartio: Googlen ohjelmia PS3:lle

01.11.2009 12:51 Antti Mutta

Juoruihin erikoistunut Spong-pelisivusto on napannut BusinessWeekin Sonyn ja Googlen yhteistyötä koskevasta artikkelista muutaman kiintoisan yksityiskohdan, laskenut yhteen kaksi plus kaksi ja kehittänyt mielenkiintoisen teorian: Google on suuntaamassa PS3:lle!

Jutun juurena on Sonyn tietokone-osasto, joka on tehnyt sopimuksen Googlen kanssa Chrome-selaimen käytöstä. Jatkossa kaikissa Sonyn valmistamissa tietokoneissa on Chrome oletusselaimena jo tehtaalta lähtiessään. Sony on samalla ensimmäinen yritys, joka asentaa Googlen websoftan koneisiinsa vakiona.

Yhteistyöstä innostuneena Sony on ilmoittanut avaavansa todennäköisesti Googlelle ja muille vastaaville kehittäjille ovet PlayStation 3:een. Ehdotus on esimerkki Sonyn uudesta suuntauksesta kohti avoimen koodin sovelluksia. BusinessWeekin haastattelema konsultti Tim Bajarin Creative Strategies –yrityksestä arvelee Sonyn toivovan Googlen brändin erottavan sen kilpailijoistaan.

Googlen tuki PS3:lla saattaisi myös lohduttaa niitä, joita Microsoftin sopimus Facebookin ja Twitterin kanssa Xbox 360 –sovelluksista kismittää.

Lähde: Sony’s Plans For Google Apps On PS3

Lue myös

Activision puolustautuu Modern Warfare 2:n terrorismisyytöksiltä

Arvostelu: DJ Hero (PS2, PS3, Wii, Xbox 360)

Ennakko: Left 4 Dead 2 –ennakko (PC, Xbox 360)

Näin syntyy PS3:n MAG