Uusimmat

Onko jo PS3:n aika loistaa ja johtaa?

09.11.2009 13:25 Jukka O. Kauppinen

PlayStation 3 –konsolin taival on ollut julkaisun jälkeen välillä melkoista kompastelua.  Hintalappu on aiheuttanut paljon hampaiden kiristelyä ja välillä pelitarjontakin on tuntunut vaatimattomalta. Onko tilanne nyt muuttumassa? Onko tämä joulu Pleikkarin juhlaa?

Analyytikko David Cole arvelee niin kolumnissaan. Colen perstuntuman mukaan PlayStation 3 nousee tänä jouluna markkinajohtajaksi, kiitos uuden ja edullisemman Slim-mallin ja suorastaan erinomaisen pelivalikoiman.

”PS3 on ollut julkaisustaan lähtien suuri ja pelottava laite, joka ei ole pystynyt kilpailemaan hinnallaan. Nyt sillä on kuitenkin mahdollisuus loistaa”, Cole naputtelee.

Cole ynnäilee myös aiempaa markkinatilannetta ja läjäyttää pöytään suorastaan tajunnanräjäyttävän johtopäätöksen:

”Nintendo Wiin menestys pelasti PlayStationin häviöltä Xbox 360:lle.”

Cole perustelee väitettä sillä, että Xbox 360 oli jo muodostumassa hyvää vauhtia pelialan peruskoneeksi, laitteeksi jolla ja jolle pelit tehdään. Wiin kaikki yllättänyt suosio kuitenkin myllersi pelikenttää. Koska Wii nousi niin ylivoimaiseksi markkinajohtajaksi, niin pelitalot joutuivat kiinnittämään siihen odotettua enemmän huomiota ja resursseja, jopa pitämään sitä ykköslaitteenaan. Niinpä Xbox 360:n ja PS3:n tilanne jäi takaväkisemmäksi.

Ja tilanne nyt? Tiukka, tasokas ja tasaväkinen. PlayStation 3 marssii joulukauteen ja uuteen vuoteen muun muassa Uncharted 2:n, Ratchet & Clankin, God of War III:n, Heavy Rainin ja MAGin tahtiin. Taustalla häämöttää myös LittleBigPlanetin alati hymyilevä varjo. Ovatko valttikortit nyt Sonyn hallussa ja käytetäänkö niitä oikein?

Lue kolumni:

Lue myös

Arvostelu: Order of War (PC)

Carmack haluaa Ragen iPhonelle

Modern Warfare 2:n PC-versio on raajarikkoinen konsolikäännös

RedLynx pisti itse Trials-pelinsä waretettavaksi