Uusimmat

Tutkimus: COD4:n ostaja on pelien suurkuluttaja

12.11.2009 11:35 Jukka O. Kauppinen

Globaalisti operoiva markkinatutkimusyritys Nielsen innostui Call of Duty: Modern Warfare 2:sta niin kovasti, että päätti analysoida edellisen COD-pelin hankkineiden amerikkalaisten ostokäyttäytymistä. Tulokset osoittavat, että Call of Duty 4: Modern Warfaren ostajat ostavat keskimäärin kolme kertaa enemmän pelejä kuin tavalliset pelaajat. Eikä tässä vielä kaikki.

Samassa tutkimuksessa tehtiin tarkempikin profilointi. Nielsenin mukaan suurin osa amerikkalaisista COD4:n ostajista on polveutunut aasialaisista, heidän taloutensa tulot ovat vuodessa yli 100 000 dollaria (n. 66 800 euroa) ja perheessä on 13-17-vuotiaita lapsia. Tulokset on laskettu kaikkien pelialustojen versioista. Mukana ovat siis myös PC-pelaajat.

Ja mitä tietokonepelaajiin tulee, Nielsenin tutkimus ilmaisee, että juuri tämän alustan käyttäjät tahkoavat CODiaan innokkaimmin. COD4:n yksinpeliin käytettiin keskimäärin kaksi tuntia viikossa, kun taas moninpeli ahmaisi PC-käyttäjän arjesta neljän tunnin lohkaisun. Otanta-aika oli viime vuoden lokakuusta tämän vuoden syyskuuhun.

Lähde: Retailers and Game Servers Prepare for New ‘Call of Duty’ Onslaught

Lue myös

Modern Warfare 2 ehti olla kaupoissa päivän: aimbotit ja hackit jo kehissä!

Modern Warfare 3 on kaikkien aikojen realistisin sotasimulaatio

Monkey Islandista löytyi poistettuja kohtauksia

Ratchet & Clank: A Crack in Time -haastattelussa käsikirjoittaja TJ Fixman