Uusimmat

Rock Band ei ole rahasampo

12.11.2009 12:35 Jukka O. Kauppinen

Viacom-viihdeyhtiö ja MTV Games sinnittelevät Rock Band -pelisarjansa kanssa. Siinä missä Activision rypee Guitar Hero -sarjansa älyttömän tuotteistuksen tuomassa rahavirrassa, Rock Band -pelit ovat välillä jopa rasite julkaisijalleen.

Piikki lihassa on The Beatles: Rock Band. Peli myy hyvin, mutta sen tekeminen oli hidasta ja kallista. Lisäksi Beatlesistä joudutaan maksamaan pirunmoiset lisenssimaksut. Niinpä Rock Band -peliperhe onnistui jopa heikentämään julkaisijansa taloustilannetta.

Onneksi tulevaisuus näyttää jo paremmalta, joskaan yhtiön mukaan tilanne ei kirkastu niin nopeasti kuin he toivoisivat. Beatles-pelille odotettiin pelkästään Yhdysvalloissa miljoonan kappaleen myyntiä, mutta käytännössä peli on myynyt tähän mennessä noin 600 000 kappaletta.

Beatlesin odotettua huonompi menestys on säikäyttänyt pelialaa laajemmaltikin. Moni pelkää kuluttajien kyllästyneen musapelien jatkuvaan tulvaan. Useimmat lienevät jo ostaneet kaikki muovisoittimet, mitä he eläissään tulevat tarvitsemaan.

Lähde: Rock Band Drags On Viacom Margins, Beatles May Only Break Even At Holiday?

Lue myös

Modern Warfare 2 ehti olla kaupoissa päivän: aimbotit ja hackit jo kehissä!

Modern Warfare 3 on kaikkien aikojen realistisin sotasimulaatio

Monkey Islandista löytyi poistettuja kohtauksia

Ratchet & Clank: A Crack in Time -haastattelussa käsikirjoittaja TJ Fixman