Uusimmat

Huh huh. Modern Warfare 2 -kuume tarttui huoltoasemanpitäjiinkin, Hitler-korttia väläytetty

19.11.2009 19:40 Jukka O. Kauppinen

Enpä olisi uskonut ihan äsken näkeväni tätä päivää. Mutta Call of Duty: Modern Warfare 2 -pelin huuma on räjähtänyt niin päättömäksi, että jopa huoltoasemaketjut ovat ruvenneet pelimyyjiksi.

Sulassa sovussa karkin, kaljan, pesunesteiden ja muiden autoilijan perustarvikkeiden keskellä on näet nyt myös Modern Warfare 2, ainakin Britannian BP-polttoaineasemilla. Myös erinäiset tavalliset pienet ruokakaupat haluavat osansa pelihuumasta.

Megaräiskintä on näkynyt otsikoissa muutenkin. Paitsi peli- ja viihdealan ennätysten rikkojana, peli on niittänyt mainetta myös uskonnollisten ryhmien keskuudessa. Niin kristityt, muslimit kuin juutalaiset ovat kukin vuorollaan laukoneet täysilaidallisia Modern Warfare 2:n suuntaan.

Brittien muslimijärjestön edustaja onnistui jopa vetäisemään takataskustaan maineikkaan Hitler-kortin:

”Natsi-Saksan propagandaministeri Joseph Goebbels kertoi, että viihde muutti Saksan kansaa sotaa suvaitsevammaksi enemmän kuin kaikki Adolf Hitlerin puheet yhteensä.”

Venäjällä pelille on puolestaan väläytelty sensuurikorttia. Pelistä julkaistaan idän ihmemaassa versio, josta paljon kohuttu lentokenttäkohtaus on poistettu. Activisionin mukaan lentokenttäkohtaus on poistettu oma-aloitteisesti, eikä suinkaan Venäjän uhkaaman myyntikiellon johdosta.

Lisää aiheesta

Call of Duty: Modern Warfare 2 (PS3, Xbox 360)

Modern Warfare 2 ei varmasti esittelyä kaipaa, eikä välttämättä edes arvostelua. Miljoonien odottama peli on myynyt Suomessakin jo pariin kertaan kultaa, mutta siltä varalta, että joku ei vielä ole pelin pariin ehtinyt – kenties heräsit juuri koomasta? – heitämme oman kortemme kekoon ja puhumme vuoden puhutuimmasta pelistä hieman lisää.

Heti alkuun tehtäneen selväksi että nyt puhutaan siis nimenomaan PlayStation 3:n ja Xbox 360:n versiosta, emmekä pureudu lainkaan PC-versioon tai sitä ympäröiviin sotkuihin. Niitä käsitellään myöhemmin, kunhan pöly on laskeutunut.

Lue myös

Arvostelu: Operation Flashpoint: Dragon Rising (PC, PS3, Xbox 360)

ASUS G51J 3D- pelikannettava nostaa raahattavan pelaamisen rajoja

Kirkkopeli on onnistunut nettipila

Modern Warfare 2 rikkoi kaikki ennätykset. Kaikki.