Uusimmat

Huikea arvosteluviikko takana – viimeinen repäisy edessä

20.11.2009 15:33 Jukka O. Kauppinen

Hui hirmua. Tämä viikko on ollut arvostelurintamalla melkeinpä toimitustakin järkyttävää kiitämistä, sillä yhdelle viikolle osui hirmuisen monta raskaan sarjan peliä. Modern Warfare 2, Assassin’s Creed 2, Dragon Age: Origins ja Operation Flashpoint: Dragon Rising ovat pitäneet porukan kiireisinä. Niiden jälkeen onkin haastavaa keksiä viikon loppupuolelle enää mitään edes etäisesti järkevää, ainakaan näin raskassarjalaisten jälkeen.

Ehkäpä loppuillalle kuitenkin keksitään vielä jotain kivaa, vaikka yhtä isoja titteleitä ei olekaan juuri nyt käytettävissä. Modern Warfare 2:n PC-versiokin käsitellään vasta ensi viikolla. Tulentekovälineet valmiiksi maanantaiksi!

Viikon megaiset arvostelut:

Assassin’s Creed II (PS3, Xbox 360)

Mahatma Gandhi sanoi kerran kuuluisasti, että ”silmä silmästä ja koko maailma on sokea”. Ehkä näin, mutta siihen asti että sokeudun, minä ainakin nautin täysin siemauksin kunnon kostotarinoista. Sekoitetaan vielä mukaan vähän aikamatkailua ja suuria salaliittoja niin Assassin’s Creed II on valmis. Mutta onko se pelinä mistään kotoisin?

Edellinen Assassin’s Creed oli lupaava, mutta kovin ongelmallinen peli, joka jätti varsinkin loppunsa suhteen pelaajat turhautuneiksi. Juuri kun tarina pääsi vauhtiin ja kysymykset kasaantuivat, vastausten sijaan ruudulle lävähtivät lopputekstit. Vastauksia on nyt odoteltu pari vuotta ja suurta osaa niistä saadaan odotella edelleen, sillä Assassin’s Creed II on selvästi trilogian keskimmäinen osa.

Call of Duty: Modern Warfare 2 (PS3, Xbox 360)

Modern Warfare 2 ei varmasti esittelyä kaipaa, eikä välttämättä edes arvostelua. Miljoonien odottama peli on myynyt Suomessakin jo pariin kertaan kultaa, mutta siltä varalta, että joku ei vielä ole pelin pariin ehtinyt – kenties heräsit juuri koomasta? – heitämme oman kortemme kekoon ja puhumme vuoden puhutuimmasta pelistä hieman lisää.

Heti alkuun tehtäneen selväksi että nyt puhutaan siis nimenomaan PlayStation 3:n ja Xbox 360:n versiosta, emmekä pureudu lainkaan PC-versioon tai sitä ympäröiviin sotkuihin. Niitä käsitellään myöhemmin, kunhan pöly on laskeutunut.

Dragon Age: Origins (PC, PS3, Xbox 360)

Kanadalaisella Bioware-firmalla on takanaan suhteellisen virheetön historia yhtenä maailman parhaista roolipelitehtailijoista. Niinpä ei ihme että firman uutta Dragon Age: Origins -eeposta on odotettu ympäri maailmaa kuin kuuta nousevaa.

Tämän mittakaavan julkaisussa kysymys ei yleensä olekaan siitä, onko peli hyvä vai ei, vaan siitä kuinka hyvä se on. Onko Dragon Age Origins firman edellisen julkaisun Mass Effectin tavoin vuoden pelitapaus, vai vajoaako se  häpeätahra Neverwinter Nightsin tasolle?

Operation Flashpoint: Dragon Rising (PC, PS3, Xbox 360)

Legendaarisen Operation Flashpointin jatko-osassa on kasassa kaikki katastrofin ainekset. Ensimmäinen peli nauttii kulttisuosiota, alkuperäisestä kehittäjätiimistä ei ole tietoakaan ja peli toteutetaan myös konsoleille. Kehtaavatkin.

Vaikka kehittäjät ovatkin vaihtuneet, on Codemasters mainostanut etukäteen kokemuksen olevan ehtaa Flashpointtia. Kokeilimme, lunastaako paketti lupauksensa realistisesta ja taktisesta sodankäynnistä.

Toimituksen blogiakin kannattaa välillä käydä kurkkimassa, kuten myös Kilpailut-sivua.