Uusimmat

Aja formulakisoja netissä: Battery Formula Racing tehtiin yhdessä Williamsin kanssa

01.11.2007 11:17 Jukka O. Kauppinen

Helsinkiläinen Chat Republic Games ja energiajuoma Battery julkaisivat AT&T Williams -formulatallin kanssa formulamaailmaan sijoittuvan yhteisöllisen verkko-kilpa-ajopelin. Sen myötä suomalaisosaamista aiotaan viedä myös kansainvälisille markkinoille.

Battery Formula Racingissa pelaajat voivat luoda ja kehittää peliin oman pelihahmonsa, haastaa mukaan kavereitaan ja ajaa kilpaa muiden formulafanien kanssa ympäri maailmaa. Samassa pelimaailmassa voi olla yhtäaikaisesti satoja tuhansia virtuaalikuljettajia. Pelaajat voivat liittoutua keskenään perustamalla omia formulatallejaan ja keskustella tai kilpailla muiden pelaajien tai tallien kanssa.

Peli on Batterylle uusi markkinointikanava, joka on samalla kotimaisen peliteollisuuden päänavaus kansainväliseen advergaming-toimintaan. Online-roolipelit advergamingin muotona tarjoavat mainostajalle mahdollisuuden pitkäjänteiseen vuorovaikutukseen kuluttajan kanssa.

 Koska peli on jatkuvasti muokattavissa ja kehitettävissä, pystymme halutessamme tarjoamaan pelaajille lisää sisältöä tai tietoa reaaliaikaisesti. Tämä tuo uusia mahdollisuuksia brändin aktivoimiseen perinteisempiin advergaming-tuotteisiin verrattuna, toteaa Batteryn markkinointipäällikkö Jori Manninen.

Pelitekijöiden mukaan Battery Formula Racing on Suomen ensimmäinen massamarkkinakohderyhmälle suunnattu yhteisöllinen monen pelaajan online-peli. Tekes ja Teollisuussijoitus ovat tukeneet pelin kehitystä.

– Yleensä monen pelaajan 3D-online-pelit on suunnattu vain intensiivipelaajille, mutta maailmalla näkyy jo trendi suosion nopeasta kasvusta myös massamarkkinasegmentissä. Kuluttajat sitoutuvat peleihin jopa vuosiksi. Siksi jo pienellä pelaajamäärällä on mahdollista päästä suuriin myyntituloihin, kertoo pelin kehittämisestä vastanneen Chat Republicin toimitusjohtaja Olli Kallioinen.

Battery Formula Racing on nopeasti ladattavissa osoitteesta www.batterydrink.com. Pelissä ilmaisena ajoratana toimii Jerezin testirata.

Peliin voi hankkia muita ajoratoja ja lisäpalveluita noin 5–7 euron kuukausimaksulla. Lisäsälää julkaistaan jo tämän vuoden aikana.

http://www.batterydrink.com/formularacing/