Uusimmat

Ubisoft haluaa Nintendoksi Nintendon paikalle

08.11.2007 13:09 Miikka Lehtonen

Maailman suurimpien pelijulkaisijoiden joukkoon kuuluvalla Ubisoftilla on vauhti päällä. Firma on selvästi havainnut Nintendon Wii-konsolin kannattavaksi kohteeksi ja jahtaa nyt Wii-menestystä täydellä innolla.

Next Generation -pelisaitti uutisoi Ubisoftin rahoittajilleen pitämästä tilaisuudesta, jossa firman pomo pääsi julistamaan kunnolla visioitaan. Yves Guillemot lupaili muun muassa, että Assassin’s Creedin arvosanat tulevat ylittämään 90% haamurajan, mutta hypepuheita mielenkiintoisempaa oli Ubisoftin omistautuminen Wiille.

”Nintendon massamarkkinointistrategiansa on äärimmäisen tuottoisa heille, mutta myös kaikille ulkopuolisille pelijulkaisijoille”, Guillemot mainosti. ”Koska tämä strategia selvästikin toimii, tulemme luomaan lisää pelejä Nintendon alustoille, mikä taas tuo alalle lisää työpaikkoja.”

Guillemot mainosti, että Ubisoft on omistanut 400-500 pelikehittäjää työstämään pelkästään Wii-pelejä ja totesi lisäksi uskovansa, että Wii tulee vielä kasvamaan aivan uusiin massainnostuksen sfääreihin. Guillemot lupasikin, että ensi vuonna Ubin pelit tulevat olemaan ”Nintendon kaltaista laatua”. Melko kova väite ottaen huomioon Mario Galaxyn, Metroid Prime 3:n, Zeldan ja muiden Nintendo-pelien ja monien muiden, vähemmän vaikuttavien julkaisujen väliset laatuerot.

Myös Nintendo DS sai ylistystä, sillä se on Guillemotin mukaan äärimmäisen halpa ja kannattava kehitysalusta. Matalista kuluista johtuen jo 100 000 pelin myynti tekee kehityksestä kannattavaa, kun taas PlayStation 3:n ja Xbox 360:n pelien pitää myydä yli 1,3 miljoonaa kappaletta tuottaakseen voittoa. Ei siis ihme, että yhä useammat yritykset tähtäävät Nintendon konsoleille.

Lue lisää eDomesta

Ubisoft laajentaa uusin, outoihin suuntiin

Ubisoftista tuli pelialan globalisaation symboli