Uusimmat

Syksyinen strategiatulva Matrixilta: jenkkien sisällissotaa ja Napoleonia

09.11.2007 15:58 Jukka O. Kauppinen

Strategiapelien kuolemaa povattiin muutama vuosi sitten ahkerasti, kuten lentosimulaattorien ja seikkailujenkin. Mutta kummasti nämä peligenret vain sinnittelevät, kaiken kaupallisuuden puristuksessa. Erityisesti Matrix Games on noussut todelliseksi strategiapelaajan vaihtoehdoksi, sillä nyt firma julkaisi samana päivänä kaksi mittavaa historiallisten sotapelien kokoelmaa.

Battleground Civil War on kokoelma pelisuunnittelija John Tillerin Battleground-sarjan strategiapeleistä. Mukana ovat Battleground Antietam, Battleground Bull Run, Battleground Chickamauga, Battleground Gettysburg ja Battleground Shiloh.

Battleground Napoleonic Wars puolestaan sisältää Tillerin pelit Napoleon in Russia, Prelude to Waterloo ja Waterloo. Lisäksi mukana on Age of Sail: Naval Combat in the Napoleonic Age.

Nämä aikoinaan Windows 95/98:lle julkaistut strategiat on päivitetty toimimaan moderneissa käyttöjärjestelmissä, joten nyt tarjolla on reilu annos hyvää historiallista sodintaa.

Matrix Games on julkaissut viime aikoina muutenkin tiukkaan tahtiin strategiaa. Hornet Leader, Advanced Tactics ja Commander – Europe at War ovat vain viimeisimmät pisarat firman pelitulvahduksesta. Strategioiden kuoleman sijaan onkin syytä puhua pikemminkin renesanssista.

Lisätietoja:

Civil War

Napoleonic Wars

Lue lisää eDomesta

Battlefront (PC)

Carriers at War (PC)

Close Combat: Cross of Iron (PC)

Euroopan sota uutena heksaversiona: Commander – Europe at War

Matrix julkaisee modulaarisen sotastrategian: Advanced Tactics

Matrix uusii Talonsoftin Campaign-sarjan strategiapelit

Onko sinusta Ilmavoimien taistelunjohtajaksi? Testaa taitosi Hornet Leaderillä.

Star Chamber: The Harbinger Saga (pc)

Supremacy: Four Paths to Power (pc)

The Operational Art of War III (pc)

The Operational Art of War –strategiasarja saa jatkoa

UFO: Extraterrestrials (PC)