Uusimmat

Taiwanilainen valmistaja: Blu-ray-varustettu Xbox 360 on jo työn alla

02.05.2008 12:23 Miikka Lehtonen

Palaamme taas vanhan, tutun auutisaiheemme ääreen. Vuorottelevat vahvistukset ja innokkaat kiistot ovat taas edenneet siihen vahvistusvaiheeseensa, sillä taiwanilainen elektroniikkavalmistaja väittää Microsoftin hyppäävän Blu-ray-kelkkan vielä tämän vuoden aikana.

Muun muassa peliblogi Kotaku ehti uutisoimaan, että taiwanilainen Pegatron Technology heittelee kovia väitteitä. Taiwanilaisen Economic Daily Newsin mukaan Pegatron Technology – joka on kuulemma ATK-jätti Asuksen tytäryhtiö – on saanut Microsoftilta mielenkiintoisen toimeksiannon.

Lehden mukaan Pegatron ryhtyy nimittäin valmistamaan Blu-ray-asemalla varustettuja Xbox 360 -konsoleita. Pegatronin kommenttien mukaan uusittujen boksien valmistus alkaa jo lähiaikoina ja itse konsoli julkaistaisiin syksyllä.

Itse huhu on vanha kuin maailma ja juontaa alunperin juurensa Microsoft-kihon parin vuoden takaisiin kommentteihin, joiden mukaan firma olisi valmis tukemaan Blu-ray-formaattia, mikäli kuluttajat sitä haluaisivat. Tämän jälkeen eri osapuolet ovat vuoroin kiistäneet innokkaasti kaiken ja väittäneet neuvottelevansa asiasta innokkaasti. Tässä vaiheessa itse pirukaan ei enää ota selvää, mitä koko jutussa lopulta on meneillä, joten paras toimintamalli lieneekin huokaista syvään ja tehdä jotain muuta.

Lue lisää eDomesta

Microsoft tukee Blu-rayta

Ei Blu-ray-asemaa Xbox 360:lle, toistaiseksi

Xbox 360:n HD-DVD-asema poistuu myynnistä

Microsoft pisti stopin huhuille: ei Blu-ray-asemaa 360:lle

Toshiba luopuu HD-DVD:stä, Blu-ray voitti formaattisodan!

Blu-ray mahdollista Microsoftinkin tuotteissa

Xbox 360 –konsolista uusi versio loppuvuodesta: Xbox Ultimate?

Muropaketin uusimmat