Uusimmat

Nintendo teki lapsistani hirviöitä!

09.05.2008 20:00 Miikka Lehtonen

Sarjassamme ”aina ei voi voittaa”, kerromme tarinan brittiäidistä, joka järkyttyi huomatessaan, että lapset pitävät videopeleistä. Onneksi lasten huono käytös ei kuitenkaan ollut äidin, vaan Nintendon vika. Läheltä liippasi!

Brittiläisen Daily Mail -lehden verkkosivulle kirjoittavalla Rosie Millardilla on kerrottavanaan traaginen tarina. Hänen lapsistaan on tullut hirviöitä, kuten raflaava alkukappale osoittaa.

”Kun kahdeksanvuotias poikani Gabriel löi viisivuotiasta siskoaan päähän, kymmenenvuotias tyttäreni alkoi huutaa ja nuorimmaiseni liittyi kuoroon, raivon punainen usva peitti näkökenttäni”, kertoo onneton äiti. Mutta mikä on sekoittanut lasten päät näin täydellisesti? Liikaa sokeria? Huumeita juomavedessä? Pahat maahanmuuttajat? Ei, vaan Nintendon saatanallinen käsikonsoli.

Viattoman äidin tarkoitusperät olivat mitä jaloimmat. Lehtien tutkimukset olivat kertoneet, että Brain Trainingin pelaaminen voisi parantaa älykkyyttä. Lisäksi brittipsykologi oli väittänyt, että DS:n kaltaiset interaktiiviset lelut voivat auttaa lasten luovuutta.

Taiteilijan näkemys onnettomasta Nintendo-konsolin uhrista.

”Kun haaleansininen, 170 euron Nintendo vihdoin saapui marraskuussa Hong Kongista (ostin sen netistä) mukanaan 20 pelin kasetti, lapseni halasivat minua tiukasti”, äiti muistelee. Samalla hän tulee myös paljastaneeksi kansallisen lehden sivuilla ostaneensa piraattipelejä, mutta mitäs pienistä. Pian ongelmat kuitenkin kasaantuivat, kun lapset halusivat yllättäen pelata Nintendollaan turhankin paljon. Mikään ei tuntunut auttavan ja tarinan mukaan äiti kokeili kaikkea – toisin sanoen ainoastaan pelikonsolin kätkemistä pöytälaatikkoonsa.

”Nintendostamme oli tullut pieni, mutta myrkyllinen huume, joka vähä vähältä myrkytti lapsiani. Kun he olivat saaneet päiväannoksensa, he olivat turhautuneempia ja tyytymättömämpiä kuin ennen”, Millard voivottelee.

”Minulla oli ensikäden kokemusta siitä, miten Nintendo muutti riemastuttavat, uteliaat ja hauskat lapseni riidanhaluisiksi demoneiksi, jotka eivät olleet kiinnostuneita kuin laitteellaan pelaamisesta.”

Ilkeämielisempi lukija voisi ehkä kommentoida, että lapset yleisestikin tarvitsevat elämässään rajoja ja ohjausta, eikä ”antaa kaikkien kukkien kukkia” ole perinteisesti ollut hyvä kasvatusmetodi. Joku voisi myös osoittaa sormella niitä miljoonia ja taas miljoonia pelaajia – olivat nämä sitten viisi- tai viisikymmenvuotiaita – jotka pystyvät huolehtimaan velvollisuuksistaan ja silti löytämään aikaa pelaamiselleen, mutta turhaan. Vika on selvästi vain ja ainoastaan Nintendon. Olkaa kirottuja infernaalisten muovilaitteidenne kanssa!

Linkki: The Daily Mail: Ninten-don’t

Lue lisää eDomesta

World of Warcraft -taidot pelastivat pikkutytön hengen

Dr. Phil pureutuu väkivaltapelien maailmaan

Ukkospilvet kerääntyvät – Mortal Kombatia syytetään pikkutytön kuolemasta

Virtuaalimurhasta tuli totta

Peleillä ei sittenkään yhteyttä Virginian kouluammuskeluun

Battlefield: Bad Company osa 4: peliäänet haastavat leffaäänet

eDomen arvosteluviikko: Age of Conan, Age of Empires III, Imperium Romanum, Space Quest, Spiderwick Chronicles

Pienoismallien juhlaa Model Expo -kuvakoosteessa

Viikon videojysäys: Mirror’s Edge, Haze, World in Conflict, Too Human, Iron Sky…

Muropaketin uusimmat