Uusimmat

Nintendo uskoo indie-pelikehittäjiin

12.05.2008 12:24 Jukka O. Kauppinen

Nintendo aikoo panostaa tosissaan Wii-konsolinsa Wiiware-kanavan sisältöön. Yhtiö etsii parhaillaan uutta verta pelitekijärintamaansa, tällä kertaa perinteisten peliteollisuuden kanavien tuolta puolen. Tähtäimessä ovat erityisesti amerikkalaiset indie-pelikehittäjät.

”Amerikkalaiset ovat olleet aina parempia keksimään ainutlaatuisia pelejä”, kehaisee Mario-mies Shigeru Miyamoto, joka pääsee näin tänään jo toisen kerran ääneen eDomessa.

”Japanissa videopelien tekemiseen tarvittava teknologia tuppaa keskittymään isoihin yhtiöihin. Pelitalot tekevät konservatiivisempia pelejä, jotka ovat varmasti tuottavia, eivätkä ota riskejä kokeellisen pelien parissa.”

”Yhdysvalloissa sen sijaan on paljon itsenäisiä pelitekijöitä, joilla on taitoja, koulutus ja halu tehdä pelejä. He pystyvät upottamaan peleihinsä oman persoonallisuutensa. Tämä kiinnostus näkyy heidän tekemissään peleissä.”

Miyamoto ja Nintendo uskovatkin, että amerikkalaiset indie-pelitekijät ovat ratkaisu. Kun Wii-konsolin nettikanava Wiiware avataan jopa kaikkein pienimmille pelikehittäjille, niin kenties yhtiö löytää samalla myös nerokkaita uusia ideoita, jotka löytävät yleisönsä ja jopa kasvavat hiteiksi. Ja pikkurahalla.

Wiiware-kehittäjä Epicenter Studiosin Bryan Jury kertoo Wired-lehdelle, että ”Nintendo ei vaadi peleillesi hyväksyntäprosessia. He tuntuvat ottavan vastaan kaikki heille tarjotut pelit, mikä saattaa olla eduksi indie-pelikehittäjille.”

Wiiwaressa on varmasti myös ongelmansa. Ainakin tällä hetkellä Nintendo ei nuukaile indie-kehittäjien suuntaan, mutta jossain vaiheessa yhtiö on pakko katsoa tarkemmin mitä levitykseen hyväksytään. Jos pelejä julkaistaan useampi viikossa, on se taatusti ahdistavaa myös pelaajakunnalle. Entä laatu? Mitä jos pelikehittäjät tarjoavat suoranaista roskaa? Esimerkiksi Nintendo DS -konsolin lanseerauspelit olivat enimmäkseen kamalaa kuraa, oikeita helmiä putkahteli pintaan vasta myöhemmin.  Ja Wiin tallennuskapasiteetti – kun pikkupelejä julkaistaan tiheämpään tahtiin, niin konsolin sisäänrakennettu kapasiteetti loppuu nopeasti.

Wiiwaren yleistymisen myötä voisikin veikata, että Nintendolta tulee Wiistä uusi malli, jossa on moninkertainen sisäinen tallennuskapasiteetti.

Lue lisää: Wired, Nintendo Taps U.S. Indie Talent in Search of WiiWare Hits

Lisätietoja: Wikipedia, Wiiware

Lisää aiheesta

Nintendo valmistautuu ladattaviin WiiWare-peleihin

Nintendon kevätjulkaisut, Wiiware saapuu toukokuussa

Wiiware aktivoitiin Japanissa, koko Wii-verkko kyykkäsi

WiiWare tuo alkuperäiset pikkupelit Wiin verkkopalveluun

Lue lisää eDomesta

Age of Conan: Hyborian Adventures -ennakko (PC)

Alone in the Dark – piinapenkissä tuottajaneito Nour Pollon

Battlefield: Bad Company osa 4: peliäänet haastavat leffaäänet

EA nöyrtyi kopiosuojausrintamalla – mutta….

eDomen arvosteluviikko: Age of Conan, Age of Empires III, Imperium Romanum, Space Quest, Spiderwick Chronicles

Muropaketin uusimmat