Uusimmat

Raidaus auttaa työnhaussa?

13.05.2008 11:32 Jukka O. Kauppinen

Onko peliharrastus eduksi työnhaussa? Joskus on, joskus ei. Riippuunee eniten haetusta työpaiksta ja pomosta. Mutta aihetta on tutkittu tarkemminkin ja Massively.comin Cameron Sorden on tutkinut aihetta tarkemminkin. Hänen mielestään hardcore-pelaajilla on kaikki ne ominaisuudet, jotka ovat eduksi myös työelämässä.

”Aktiivisesti raidaavan killan upseerina suoritat paljon tehtäviä, joilla on suora vastine työelämässä. Järjestelet aikatauluja, ratkot ongelmia, seuraat ryhmäsi ja sen jäsenten tilannetta, organisoit tehtäviä, teet pitkän tähtäimen suunnittelua ja toimit ylipäätään kuin työnjohtaja, joka työskentelee nopeatempoisessa ja dynaamisessa ympäristössä.”

”Myös jokainen aktiivinen raidaaja joutuu muun muassa suunnittelemaan aikataulujaan, tekemään tutkimustyötä pelin ulkopuolella, optimoimaan panostaan ryhmätyötä varten, kehittämään kommunikaatiotaitojaan ja todistamaan, että he osaavat olla tiimipelaajia koko ryhmän eikä vain itsensä eduksi.”

Varsin totta – eikä tämä rajoitu pelkästään MMO-seikkailupeleihin. Ainakin omasta kokemuksestani voin todeta, että erilaisissa aktiivipelaajaryhmissäni niin sanotusti johtotehtävissä olleet henkilöt ovat usein hyvin järjestelmällisiä, eteenpäin pyrkiviä ja aktiivisia myös pelien ulkopuolella – ja pärjäävät myös työelämässä.

Raja on kuitenkin osattava vetää – pelaaminen ei saa viedä liikaa aikaa ja energiaa muulta elämältä. Kannattaa siis edelleen miettiä mitä CV:n kirjaa – ehkäpä ”kova pelimies” ei ole se paras itsekehu, mutta ”Ryhmänjohtaja 50 ihmisen killassa” tehtävä- ja vastuulistan kera voi tehdä jo jonkinlaisen vaikutuksen. Oikeassa työpaikassa.

Lue artikkeli: Player vs. Everything: Putting raiding on your resume

Lue lisää eDomesta

Battlefield: Bad Company osa 4: peliäänet haastavat leffaäänet

eDomen arvosteluviikko: Age of Conan, Age of Empires III, Imperium Romanum, Space Quest, Spiderwick Chronicles

LucasArts tunnustaa: liikaa Star Warsia

Marvel: Ultimate Alliance saa jatkoa viimeistään ensi keväänä

Sacred2 Fallen Angel osa 1: kuin Diablo mutta 3D:nä

Muropaketin uusimmat