Uusimmat

Microsoft-pomo kommentoi 360:n eurotilannetta ja liikeohjainta

16.05.2008 14:30 Miikka Lehtonen

Kylläpä Microsoft-pomot nyt ovat puheliaalla tuulella! Aaron Greenberg oli juuri ehtinyt vetäytyä takaisin luolaansa, kun Shane Kim ehti mikrofonien eteen pohtimaan konsolinsa tulevaisuutta. Tyyli on tosin aamuista rauhallisempi ja asiallisempi.

Microsoftin Spring Showcase -tapahtuman yhteydessä konsolinsa tulevaisuudesta puhellut Shane Kim, Xbox-divisioonan johtaja, ehti istahtamaan myös Eurogamer-pelisaitin syvähaastatteluun. Kim oli liikkeellä huomattavasti rauhallisemmalla teemalla kuin hänen Microsoft-veljensä Aaron Greenberg.

Greenbergin tavoin myös Shane Kim pääsi ensimmäiseksi pohtimaan konsolisotaa Euroopan perspektiivistä, vanhalla mantereella kun ollaan.

”Mielestäni kisa on tiukka. Ymmärtääkseni Sonyn pojat ovat jo ehtineet julistautumaan voittajiksi, mutta itse antaisin lukujen puhua puolestaan. Haluaisinkin korostaa, että kyseessä on erittäin tiukka kisa alueella, joka on perinteisesti ollut Sonyn hallitsema. Kaikki saavuttamamme edistys onkin siis mielestämme suurta edistystä.”

Kim oli kuitenkin ilahtunut siitä, että äskettäin tapahtunut hinnanleikkaus on selvästi piristänyt 360:n elämää Euroopassa.

”Leikattuamme Xbox 360:n hintaa Euroopassa, olemme nähneet todella suuria harppauksia pelimyynnissä ja markkinaosuuden valtauksessa. Grand Theft Auto IV julkaistiin pari viikkoa sitten – ja puhun nyt luonnollisesti Yhdysvaltojen luvuista, mutta ne ovat melko samanlaisia myös Euroopassa – ja maamme suurimmat jälleenmyyjät ilmoittavat myyneensä 65% peleistään Xbox 360:lla. Tämähän on perinteisesti ollut PlayStationiin yhdistettävä pelisarja, joten olemme todella tyytyväisiä saavutuksistamme.”

Jos Kim on Euroopan suhteen täynnä uhoa, Japanin hän tunnustaa jo miltei menetetyksi alueeksi. Miltei.

”Okei, olemme tunnustaneet jo pitkään, että emme tulisi voittamaan kisaa Japanissa. Tiesimme aina, että alue tulisi olemaan meille vaikea. Olemme kuitenkin ottaneet pieniä askeleita eteenpäin. Tuotimme kaksi erittäin lämpimän vastaanoton saanutta peliä, mutta alue on edelleen meille vaikea. En aio väittää että tavoitteemme on voittaa Japanin markkinat, sillä se ei ole realistista. Microsoft ei kuitenkaan tunne sanaa ”luovuttaa”, joten markkina-alueesta riippumatta tulemme tekemään paljon töitä.”

Kim suostui myös kommentoimaan huhuttua ja puhuttua Xbox 360:n liikeohjainta.

”Sanoisin, että teemme suunnattomat määrät tutkimustyötä joka alueella. Emme vain laite- vaan myös softapuolella ja online-palveluissa. Olemme julkaisseet paljon lämpimästi vastaanotettuja laitteita, joten voinemme sanoa, että tulemme jatkossakin ottamaan rohkeita askeleita alalla. Mutta millaisia nämä askeleet tulevat olemaan, mitä teknologiaa ne hyödyntävät… Mielestäni olisi suuri virhe, jos yrittäisimme lähteä kopioimaan Nintendon tekemisiä. Firma on saavuttanut tyylillään suurta menestystä, mutta mielestäni meidän pitää löytää omat innovaatiomme ja pohtia tarkkaan, mitä ne voisivat olla.”

Jotta näin. Kimillä on paljon muutakin mielenkiintoista sanottavaa, joten kannattaa lukaista Eurogamerin kattava haastattelu.

Lue lisää eDomesta

Microsoft-pomo heittää lisää vettä konsolisodan kiukaalle

Microsoft povaa Xbox 360:lle pitkää elinikää

Sony-pomo heitti ämpärillisen bensaa konsolisodan liekkeihin

Sonyn peliosaston pomo Phil Harrison irtisanoutui

Suomi jää ilman Rock Bandia?