Uusimmat

Oliko Wii sittenkin nopeampi kuin Xbox 360?

17.05.2008 16:00 Jouni Mäki-Panula

Microsoft ehti jo julistaa Xbox 360:n konsolisodan voittajaksi laitteen saavutettua 10 miljoonan myyntimäärän Yhdysvalloissa. Vaan ylittikö Nintendo Wii sittenkin haamurajan ensimmäisenä?

Microsoftin leirissä riemua riitti Xbox 360:n noustua historian kirjojen valossa konsolisodan voittajasuosikiksi yllettyään yhtiön omien laskelmien mukaan ensimmäisenä 10 miljoonan kappaleen myyntimäärään Yhdysvalloissa. Microsoft oli kuitenkin keskittynyt niin täysimittaisesti vertailemaan Xbox 360:n ja PlayStation 3:n myyntimääriä, että Nintendo Wii oli unohtunut kuviosta tyystin.

Nintendon tilinpäätöksen mukaan Wii-konsoleita oli myyty maaliskuun lopussa 10,61 miljoonaa kappaletta ”Amerikoissa”. Mukana ovat siis sekä Pohjois- että Etelä-Amerikka, eikä yksityiskohtaisia myyntimääriä pelkästään Yhdysvaltain osalta ilmoiteta. Oletettavasti Etelä-Amerikan ja jopa Kanadan osuutta voidaan kuitenkin pitää melko marginaalisena, ja onpa aikaakin ehtinyt kulua jo 1,5 kuukautta.

Microsoft julisti Xbox 360:n olevan myös maailmanlaajuisesti johtava nykyisen konsolisukupolven edustaja 19 miljoonan kappaleen myynnillään. Tältä osin tilanne on kuitenkin yksiselitteisen selvä, sillä Nintendo Wiitä oli myyty 24,45 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti maaliskuun lopussa, kun Xbox 360 saavutti 19 miljoonaa kappaletta vasta nyt.

Microsoftin virallinen selitys kömmähdykselle kuuluu, että he tarkoittivat nykysukupolven high-definition-konsoleita, eli siis Xbox 360:n ohella käytännössä ainoastaan PlayStation 3:sta.

Lähde: Kotaku, Microsoft: Oops, We Forgot About The Wii In Worldwide Sales

Lisää aiheesta

Microsoft tuulettaa myyntituloksiaan ja julistaa menestystään

Microsoft: Nintendo ei ole vielä voittanut konsolisotaa

Sony: PlayStation 3 ohittanut Xbox 360:n Euroopassa

Sonyn konsolimyynti myötätuulessa

Wii jatkaa hurjaa myyntiään Yhdysvalloissa, 360 ohitti taas PS3:n

Lue lisää eDomesta

eDomen arvosteluviikko: Advance Wars, ATV Offroad Fury 4, Left 4 Dead, Virtua Fighter 5

Fable 2 osa 1 – Peter Molyneux jatkaa seikkailupelien uudistamista

Left 4 Dead -ennakko (PC, 360)

Sacred2 Fallen Angel osa 2 – mukana myös moninpelattava yksinpeli

Viikon videojysäys: Hulk, Dracula, Ninja Gaiden 2, Ghostbusters…