Uusimmat

XBLA-pelit päätyvät polttouuniin

23.05.2008 13:20 Jukka O. Kauppinen

Microsoft aloittaa Xbox Live Arcade -palvelun puhdistamisen epäsuotavista aineksista. Puhdistusprosessin kriteerinä on tällä kertaa pelien laatu, mikä lasketaan Metacritic-palvelun antamien arvosanojen keskiarvon kautta.

Xbox Live Arcade on erinomainen ladattavien pelien kauppapaikka, joka tosin kärsii hieman jopa pelien ylitarjonnasta. Pelivalikoima on laaja, listat pitkiä ja peleihin tutustuminen vie aikaa.

Samalla pelejä kuitenkin on paljon ja niissä riittää pelattavaa. Siihen nähden onkin jopa hieman ikävää ajatella, että valikoimaa ryhdytään nyt pienentämään, vaikka sen laajuus on nimenomaan yksi Live Arcaden kulmakivistä ja vahvuuksista.

Polttouunin unohdus uhkaa kaikkia pelejä, jotka ovat olleet myynnissä yli puoli vuotta, saavat Metacriticissä alle 65 prosentin arvosanan ja joiden ilmaisversion ladanneista alle kuusi prosenttia ostaa täysversion.

Tällä hetkellä Metacriticissä on 45 XBLA-peliä, jotka ovat saaneet alle 65 prosentin keskiarvon.

Microsoft aikoo kuitenkin olla hyvin varovainen pelejä poistellessaan.

Metacritic-arvosanojen käyttö pelivalikoimasta päätettäessä on huolestuttavaa myös siksi, että keskiarvo on keskiarvo – jokaiselle pelille löytyy aina ihmisiä ja arvostelijoita, joista osa pitää siitä hirmuisesti, osa inhoaa ensinäkemältä. Pelkkien keskiarvojen tuijottaminen ei loppumetreillä välttämättä kerro koko totuutta.

Lähde: Next-Generation, MS to Delist XBLA Titles.

Lue lisää eDomesta

Arvostelu: Dynasty Warriors 6 (PS3, 360)

Bomberman Land Touch! 2 (DS)

Julkistetaanko Diablo 3 jo lähiaikoina?

Mies, viidakko ja puukko – Rambo taistelee

Wii Fit (Wii)

Voita Wii Fit ja kuntoile itsesi kondikseen