Uusimmat

WoW toi Activisionin ja Vivendin yhteen

29.05.2008 16:27 Jouni Mäki-Panula

Activisionin halu päästä massiivimoninpelimarkkinoille kasvoi lopulta niin isoksi, että World of Warcraft nousi yhtiön pääasialliseksi motivaattoriksi yhdistymisessä Vivendi Gamesin kanssa.

Activisionin toimitusjohtaja Bobby Kotick on valottanut yhtiönsä ja Vivendi Gamesin yhdistymisen taustoja Wall Street Journalille. Kotickin mukaan World of Warcraft oli ainakin Activisionin leirissä merkittävä innoittaja yhdistymishankkeessa, sillä se tarjosi Activisionille oikotien massiivimoninpelimarkkinoille.

”Tutkimme asiaa ja ymmärsimme, että vaikka sijoittaisimme satoja miljoonia dollareita pääomaa ja hankkisimme parhaan mahdollisen immateriaalioikeuden peliä varten, todennäköisesti epäonnistuisimme. Näin ollen yhdistyminen oli meidän reittimme päästä kiinni Blizzardiin”, Kotick muotoilee.

Vaikka Activisionin ja Vivendi Gamesin yhdistymisestä Activision Blizzardiksi on puhuttu nimenomaan fuusiona, on kyseessä pohjimmiltaan yrityskauppa, jossa World of Warcraftin rikastuttama Vivendi ostaa Activisionin osakekannan. Activision Blizzardin suurin omistaja vähintään 52 prosentin ja enintään 68 prosentin osuudella on nykyisen Vivendi Gamesin emoyhtiö, ranskalainen Vivendi SA.

Lue lisää eDomesta

Pelimaailman uusi kolossi on valmis – Activision ja Vivendi Games yhdistyvät (päivitetty 3.12.)

Vivendin ja Activisionin diili ei vaikuta WoWiin

Miljardin taalan kysymys – mistä World of Warcraftin haastaja?

World of Warcraftin pelaajamäärä reilusti yhdeksän miljoonan tuolla puolen

Lue myös

Xbox 360 voitti taistelun GTA IV:stä

eDome Ubidaysin vauhdissa

Kaikkea ne ranskalaiset keksivät: pelataan perseillen