Uusimmat

Miten tehdä hyvä leffapeli?

30.05.2008 14:00 Jukka O. Kauppinen

Kukapa meistä ei olisi jo kypsynyt jotakuinkin täysin täydellisen kamaliin elokuvien pohjalta tehtyihin videopeleihin? Mutta miten tehdä kunnon leffapeli? Siinä kysymys, johon haettiin vastausta myös Ubidays-tapahtumassa.

Oikeastaan se kunnon vastaus tuntuisi olevan hyvinkin yksinkertainen.

”Miettikää alkuun elokuvaa ja sen IP:tä (immateriaalioikeuksia, eli hahmoja, tapahtumapaikkoja ja pelien lisenssejä, toim. huom.) kokonaisuutena. Kun meidän pelitekijämme puhuvat leffaväen kanssa, mietimme miten voimme parantaa ja laajentaa elokuvasta. Pelimaailman laajentaminen voi johtaa sisällön uudenlaiseen tarkasteluun, mietimme miten eri asiat koetaan ja eletään. Leffapelit eivät ole pelkästään pelejä, ne ovat tietystä IP:stä tehtyjä pelejä”, mietiskelee Ubisoft Montrealin johtaja Yannis Mallat.

”IP ja lisenssit ovat muuttuneet 10 vuodessa. Ennen pystyit ottamaan mitä vaan ja släppäämään sen pelin päälle. Mutta ei enää”, jatkaa Sony Computer Entertainment Europen Zeno Colaco.

Jupiter Researchin Michael Gartenberg jatkoi:

”Iron Manin kanssa kävi niin, että otettiin elokuvan ja sarjakuvan hahmot – ja laitettiin ne aivan väärään paikkaan. Pelitekijöiden on tajuttava mikä kuuluu minnekin. Miettikää nyt esimerkiksi Star Wars: A Christmas Carol – jouluelokuvaa tai Matrix-peliä, jossa Neo ei voinut edes olla päähenkilö. Pelitekijöiden oli pakko käyttää sivuhahmoja. Hyvässä leffapelissä tekijöiden täytyy ymmärtää IP:tä, leffaa, hahmoja, tarinaa – kokonaisuutta.”

Ubisoftin Yannis Mallat ynnää näkemyksen seuraavasti:

”Meidän täytyy varmistaa, että tekijämme osaavat ylittää kadun. Meidän täytyy varmistaa, että leffaväki ja pelintekijät puhuvat keskenään, vaihtavat työkaluja, opettavat toisilleen elokuvien ja pelien tekemisen prosesseja – ja oppivat toisiltaan. Leffaväki tekee monia asioita upeasti – meidän on opittava heiltä. ”

”Jos elokuvan tarjoamaa pohjaa käytetään hyvin voimme saada aikaan fantastisia pelejä. Mutta niitä ei ole vielä tehty…”

Raportti eDomen Pariisin kirjeenvaihtajalta, suoraan Ubidays-tapahtumasta. Päätämme raporttimme Pariisin sydämestä tähän.

Klikkaa: Lisää Ubidays-reportaaseja.

Lue lisää eDomesta

eDome Pariisin lumossa – Ubidays 2008

eDome Ubidaysin vauhdissa

Far Cry 2 liikahtaa vanhemmillakin koneilla

Kaikkea ne ranskalaiset keksivät: pelataan perseillen

NASA hakee näkyvyyttä avaruussimulaattorilla

Pelimaailman legendaarisia PR-töppäyksiä, osa X

Muropaketin uusimmat