Uusimmat

Jack Thompson menettämässä oikeutensa harjoittaa lakia

05.06.2008 10:34 Miikka Lehtonen

Eipä ole helppoa olla Jack Thompson. Vuosia jatkunut ristiretki pelejä vastaan ja avoin haistattelu muille lain ammattilaisille on johtanut siihen, että miehen kollegatkaan eivät jaksa katsella häntä. Niinpä häneltä ollaan eväämässä juristin oikeudet.

Kuten muutama viikko sitten uutisoimme, Jack Thompsonia odotti 27 erilaista syytettä virkarikkeistä ja juristille sopimattomasta käytöksestä. Kyseessä oli vain suuntaa antava esipäätös, jonka meriitit punnittiin eilen järjestetyssä istunnossa. Tulos oli odotettu, eikä Thompson suinkaan auttanut omaa asiaansa käytöksellään.

Thompsonin kollegat tukivat tuomari Dava Tuniksen suositusta, jonka mukaan Thompsonilta evättäisiin oikeus harjoittaa lakia vähintään 10 vuodeksi. Thompson ei nielaissut moista kakomatta, vaan hän toimitti oikeudelle jättikokoisen ja sekavan vastineen, jossa hän muun muassa kyseenalaisti tuomari Tuniksen kyvyn harjoittaa lakia, sekä hänen täysijärkisyytensä. Thompson herjasi myös Floridan asiananajajien liiton jäseniä fasisteiksi ja uhkasi viedä koko porukan oikeuteen.

14-sivuiseen vastineeseen mahtui myös useita lainauksia Raamatusta, sekä väite, jonka mukaan Thompsonin toimet ovat vaikuttaneet koko Amerikan kulttuuriin ja myös sen presidenttikisaan.

”Olen ’syyllinen’ oikeassa oloon ja valveilla olemiseen, sillä ymmärsin jo varhain Howard Sternin ja Grand Theft Auton vaarat. Koska en pelännyt haastaa kollegoitani silloin, Howard Sternin radio-ohjelma on nyt karkoitettu sateliittiradioon ja hänen vaikutusvaltansa on kutistunut”, Thompson paasasi.

”Koska minulla oli kanttia haastaa tämä peli, jossa murhataan poliiseja ja vihataan naisia, se on nyt tärkeä kysymys presidenttikisassa. Koittakaa viedä oikeuteni, tehkää pahimpanne. Minä teen yhä parhaani.”

Thompson itse ei jäänyt edes kuuntelemaan oikeuden päätöstä, vaan marssi ulos istunnosta toimitettuaan palopuheensa. Päätös tuskin olisi miellyttänyt häntä, sillä istunto suositteli vähintään kymmenen vuoden kieltoa harjoittaa lakia. Päätös vahvistetaan myöhemmin.

Asiasta kiinnostuneet voivat lukea Thompsonin kirjeen kokonaisuudessaan vaikkapa peliblogi Kotakusta.

Lue lisää eDomesta

Jack Thompsonille ämpärikaupalla tuomioita!

Vanhojen uutisten kierrätystä: Take-Two haastoi Jack Thompsonin?

Jack Thompson haukkuu vaihteeksi väärää puuta

Jack Thompson taas parrasvaloissa, asianajojärjestö vaatii psykologista tutkimusta

Jack Thompson tyrkytti pornoa oikeudelle

GTA IV kelpasi myös Jack Thompsonille

Lue myös

Murlocit saivat oman seikkailupelinsä

Nauti GTA IV -taidepläjäyksestä

Menikö Guitar Herolta uskottavuus tämän mainoksen myötä?