Uusimmat

Hidas hyväksyntäprosessi uhka pelistudioille

11.06.2008 10:38 Jukka O. Kauppinen

Ruotsalainen Starbreeze, joka on herättänyt paljon positiivista karmaa erinomaisilla The Darkness- ja Chronicles of Riddick -toimintapeleillään, avautuu isojen pelitalojen hitaasta hyväksyntäprosessista. Yhtiön toimitusjohtaja Johan Kristiansson valittaa, että peliprojektien hidas harkinta on uhka pienemmille pelistudioille.

”Mitä suurempi peliprojektimme on, sitä hitaammin kustantaja on tekemään siitä analyysiä ja harkitsemaan haluavatko he julkaista pelin vai ei”, Kristiansson valittaa.

”Todella ison produktion hyväksyntä kestää todella kauan. Se vaatii meiltäkin paljon työtä ja aina voi käydä niinkin, ettei meillä ole tuona aikana yhtään tuloja.”

Itsenäisten pelistudioiden tilanne pelimarkkinoilla onkin muuttunut viimeisen vuosikymmenen aikana yhä ahtaammaksi monella tapaa. Isot kustantajat teettävät kasvavassa määrin isoimpia tuotantojaan omilla studioillaan. Kun pienemmät studiot pääsevät työn makuun, niin pelikehityksen kuluihin joudutaan näin ollen laskemaan vielä entistä enemmän pelkästä peukaloiden pyörittelystä syntyviä lisäkuluja – vaikka kustantajat tietysti haluavatkin harkita tarkoin mihin rahansa käyttävät, niin ehdotettujen pelien arviointi- ja hyväksyntäprosessin venyminen muodostuu yhä suuremmaksi ongelmaksi itse pelitekijöille.

Viimeisen parin vuoden aikana onkin nähty miten moni pienempi studio on joutunut sulkemaan oviaan projektiensa välissä. Vaikka firmalla on tarjolla hyviä tuotteita, niin jos niiden kauppaaminen kustantajille kestää ja kestää eikä rahaa tule mistään, niin mitäs teet, tyhjästä on paha nyhjäistä palkkoja ja firman kuluja.

Lähde: Gamesindustry, Slow greenlight process is a ”horror scenario” for developers – Starbreeze

Lisää aiheesta

Chronicles of Riddick – pelintekoa yhdessä elokuvan luojien kanssa

Chronicles of Riddick: The Escape from Butcher Bay (Developer’s Cut) (pc)

Klassikot elävät – Starbreeze uusii ”EA:n legendaarisimman pelin”

The Darkness – Starbreeze-studio astuu pimeän puolelle

The Darkness (PS3, 360)

Lue lisää eDomesta

Alone in the Dark valmis, kohta kaupoissa

Pelaaminen on pornoa häpeällisempi harrastus

Sid Meierin Colonizationista uusintapainos

Sturmovik-lentosimusarja laskeutuu myös konsoleille

Muropaketin uusimmat