Uusimmat

Pelibisnes kasvaa, kasvaa, kasvaa….

21.06.2008 20:00 Jukka O. Kauppinen

Peliala jatkaa rakettimaista nousuaan, mikäli tutkimusyhtiö PriceWaterhouseCoopers ei hauku täysin väärää puuta. Yhtiön näkemyksen mukaan bisnes kasvaa viimevuotisesta 41,9 miljardista amerikandollarista 68 miljardiin seuraavan neljän vuoden kuluessa.

Konsolimarkkinat kasvavat analyysin mukaan 24,9 miljardia 34,7 miljardiin, verkkopelit 6,6 miljardista 14,4 miljardiin ja langattomat pelit 5,6 miljardista 13,5 miljardiin. Sen sijaan PC-pelien myynti kaupoissa supistuu 3,8:sta 3,6 miljardiin taalaan, paljolti juuri digitaalisen pelikaupan kasvamisen johdosta.

Komeita lukuja – mutta miten käynee, se on toinen asia. Esimerkiksi allekirjoittanut muistaa yhä elävästi 90-luvun lopun huikeat ennustuksen laajakaistayhteyksien ja online-pelibisneksen valtaisasta noususta, joka ei sitten toteutunutkaan. Lukemattomat pelistudiot ja isommat tekijät loikkasivat analyysien ennustaman bisnesvuoristoradan ensimmäisen luokan vaunuun tahkoamana rahaa, jota ei sitten tihkunutkaan.

Lisäksi aivan oma kysymyksensä on se, että vaikka peliala kasvaisikin, niin mitä sieltä tulee? Onko kasvu vain silkkaa Brain Trainingia ja Wii Fitiä, vai mahtuuko sekaan järeämpiäkin teoksia? Tai pikemminkin – kasvaako niin sanottujen hardcore-pelaajien määrä vai jäävätkö he jatkuvasti kasvavan bile- ja kasuaalipelaajien armadan jalkoihin?

Lähde: Report: Games Industry to Hit $68B in 2012.

Lue lisää eDomesta

Indiehitti Mount & Bladen kaupallinen versio lähestyy

Kauppapaikat vastakkain: Live Marketplace, PlayStation Network, Wii Shop Channel

LEGO Indiana Jones: The Original Adventures (PC, PS2, PS3, Wii, 360)

Liika dataaminen kostautuu

Sacred2 Fallen Angel – haastattelussa tuottaja Peter Kullgard

Trent Reznor: ei seksiä, ei huumeita, ei naisia vaan…

Muropaketin uusimmat