Uusimmat

Futuremark laajentaa autoteollisuuden sektorille

24.06.2008 11:17 Jukka O. Kauppinen

PC:n ja mobiililaitteiden testiohjelmistaan tunnettu Futuremark Oy laajentaa toimintasektoriaan hieman yllättävään suuntaan. Yhtiö näet aloittaa suorituskykymittausohjelmistojen kehittämisen autoteollisuudelle.

Futuremarkin uusi testausohjelma suunnitellaan siten, että sillä voi evaluoida grafiikkaytimien, keskussuorittimien, sulautettujen järjestelmien ja laitteiden suorituskykyä grafiikkaintensiivisissä autoteollisuuden sovelluksissa joita löytyy esimerkiksi mittaristoista ja navigointilaitteista.

Futuremark suunnittelee ohjelmiston yhtiön luoman yhteistyöohjelman, Benchmark Development Program (BDP), puitteissa. Automotive BDP –ohjelman alla toteutettavat ohjelmistot tarjoavat autonvalmistajille, heidän alihankkijoillensa sekä puolijohteita kehittäville yhtiöille ammattimaiset testaus- ja vertailutyökalut joiden avulla voidaan tehdä tärkeitä teknologia- ja ostopäätöksiä.

 “Autoteollisuudessa on alkanut kujanjuoksu autonvalmistajien havaittua graafisten käyttöliittymien merkityksen nykypäivän kuluttajille. Saavuttaakseen tavoitteensa autonvalmistajat tarvitsevat alustan jossa on riittävän suorituskykyinen keskussuoritin ja tuki kiihdytetylle 3D-grafiikalle. Tämä kehitys tarkoittaa sitä, että markkinoille on syntynyt kysyntää riippumattomalle suorituskykymittausohjelmistolle” sanoo Petri Talala, Futuremarkin mobiilien ja sulautettujen ohjelmistojen liiketoimintayksikön johtaja.

”Me nopeutamme näiden autoteollisuuden systeemien ja sovellusten kehitystyötä tarjoamalla ratkaisun joka auttaa autonvalmistajia tekemään oikeat teknologiset valinnat.”

Tuote tulee sisältämään realistisia OpenGL ES 1.1 ja OpenGL ES 2.0 työkuormia kuten mittaristo, info-näytöt sekä navigointisovellukset joita lähitulevaisuuden autojen ohjaamojen grafiikkanäytöissä tullaan näkemään.

Futuremarkista on kehittymässä melkoinen monitoimitalo, sillä PC:n ja kännyköiden testiohjelmien lisäksi yhtiö tekee nykyisellään myös PC-pelejä sekä julkaisee teknologia- ja pelisivustoja. Siihen päälle autotesterit, niin kyllä siinä riittää yhdelle firmalle tekemistä.

Lisätietoja: http://www.futuremark.com/

Lisää aiheesta

Esittelyssä 3DMark Vantage

Futuremark mukaan pelibisneksen raskaaseen sarjaan Remedyn ja Recoilin rinnalle

Lue lisää eDomesta

Arvostelu: Boom Blox (Wii)

Arvostelu: Ninja Gaiden 2 (360)

Call of Duty: World at War niputtaa toisen maailmansodan yhteen peliin

Fable 2 -haastattelussa peliguru Peter Molyneux

Legendaariset valokuvat Lego-lavastuksina