Uusimmat

BioShock syntyi sarjasta mokailuja

24.06.2008 20:30 Jukka O. Kauppinen

Viime vuonna julkaistu BioShock oli upea ja mieliinpainunut teos, joka oli kuitenkin koko kehityskaarensa ajan vaarassa päätyä floppikansioon. Pelin pääohjelmoija Chris Kline kertoo, että pelin olisi pitänyt epäonnistua – ja se tekikin niin, useita kertoja.

”Teimme koko sarjan isoja virheitä, teimme paljon muutoksia, myöhästyimme useista deadlineista. Mutta loppujen lopuksi niiden ansiosta siitä tuli hyvä peli”, Kline kertoo.

”Ensimmäinen virheemme oli perustaa BioShock System Shock 2:n pohjalle.”

Kaupallisesti flopanneen pelin jatko-osaa olisi ollut vaikea myydä pelijulkaisijoille, joten Irrational Games juoni projektille positiivista näkyvyyttä GameSpot-lehden avulla ja esitteli pelinsä ”lähes täydellisen pelin paranneltuna versiona.”

Projekti oli kuitenkin lässähtää muun muassa taitelijoiden sekavuuteen – pelillä ei ollut selkeää linjaa, joten kaikki tekivät vähän mitä sattuivat, omillaan. Vuoden 2006 E3-messujen jälkeen studio huomasi, ettei peli oikeastaan kiinnostanut pelaajia – joten se päätettiin muuttaa toimintapainotteisemmaksi. Kun pelin suuret linjat laitettiin uusiksi, niin yksityiskohdat unohtuivat – ja jopa pelin käsikirjoitus muusautui.

”Meillä oli todella paljon ongelmia.”

Lopulta homma kuitenkin toimi.

”Joidenkin mielestä pelin jatkuva lykkääminen ja sisällön sählääminen eivät ole se tapa, jolla tehdään hyvä peli. Mutta minun mielestäni se on ainoa tapa tehdä hyvä peli. Kunhan muistat, että saatat samalla pilata kaiken.”

Lähde: Paris GDC: 2K’s Kline On Why BioShock Should Have Failed

Lisää aiheesta

Bioshock (PC, 360)

Bioshock valkokankaalle suuren budjetin ja nimimiesten tahdittamana

BioShock-haastattelu – tulilinjalla pääsuunnittelija Paul Hellquist

Nauti ilmaisesta Bioshock-pelitaiteesta

Lue lisää eDomesta

Cyber Snipa Stinger – oikeasti tosikova pelihiiri

eDomen arvostelussa Ninja Gaiden 2, Boom Blox ja LEGO Indiana Jones

NHL 09 – uusi lätkäkausi uusissa kuvissa

Sega teki robotti-tyttöystävän