Uusimmat

Keskivertopelaaja käyttää pelaamiseen yli 20 000 euroa

25.06.2008 13:18 Jukka O. Kauppinen

Pelitutkimusyhtiö GameStratan pohjoisamerikkalaisten pelaajien keskuudessa tekemän tutkimuksen mukaan meissä jokaisessa asuu pieni peliporvari. Tai ainakin ihminen, joka on valmis käyttämään ainakin jonkin verran rahaa mieluisaan harrastukseensa. Tutkimuksen mukaan keskivertopelaaja kuluttaa peleihinsä ja pelikoneisiin yli 30 000 dollaria, päälle 20 kiloeuroa, aktiivisen pelaajakautensa aikana.

Rahat kuluvat niin peleihin kuin pelikoneisiin ja niiden virittelyyn.

Tutkimuksessa huomautetaan, että samalla kun pelialan kokonaisnumerot kasvavat kasvamistaan, yhä suurempi osa peliostoksista tehdään verkon kautta. PlayStation Network ja Xbox Live Marketplace ovat hyviä esimerkkejä kiivaasti kasvavista verkon kauppapaikoista. Verkkokaupat edistävät myös mikro-ostoksia.

”Selkeä, yksinkertainen verkkopalvelu on elintärkeä konsolin kehitykselle”, tutkimus huomauttaa. ”Konsolivalmistajien on kiinnitettävä huomiota muuhunkin kuin Cell-piireihin ja liikkeentunnistaviin ohjaimiin.”

Huomautus on mennyt perille, sillä sekä Sony että Microsoft hiovat verkkokauppojensa ja konsoliensa käyttöliittymiä. Sony uudisti taannoin PlayStation Storen huomattavasti aiempaa selkeämmäksi, mistä on varmasti ollut apua kaupankäynnille.

Lähde: http://www.gamestrata.com/

Lue lisää eDomesta

BioShock syntyi sarjasta mokailuja

Cyber Snipa Stinger – oikeasti tosikova pelihiiri

Fable 2 -haastattelussa peliguru Peter Molyneux

Sony upottaa miljardeja PS3:n edullisempaan hinnoitteluun

The Bourne Conspiracy (PS3, 360)

Vakoilusatelliitit valokuvaajan tähtäimessä