Uusimmat

Blizzard kohentaa World of Warcraftin turvallisuutta

27.06.2008 11:46 Jukka O. Kauppinen

Vaikka Blizzardin World of Warcraft -verkkoseikkailu onkin sinällään suhteellisen turvallinen ja verkkoseikkaileminen sujuu ilman suurempia huolia oman tilin ja digiomaisuuden turvallisuudesta, niin verkkopiraattien uhkaa ei pidä kuitenkaan tyystin väheksyä. Suosittu peli houkuttelee myös huijareita ja tunnusten pöllijöitä. Blizzard tarjoaa tilistään tarkoille pelaajille uutta suojauskeinoa.

Useimmiten WoWin tunnukset joutuvat vääriin käsiin joko käyttäjän oman hölmöilyn tai koneelle ujuttautuneen vakoiluohjelman takia. Blizzard Authenticator estää pelitunnuksen väärinkäytön pelkästään tunnusta ja sen salasanaa käyttämällä.

Kyseessä on fyysinen lisälaite, jonka sarjanumero liitetään pelaajan WoW-tunnukseen. Tämän jälkeen peliin kirjautumiseen vaaditaan myös tunnuksen ja salasanan lisäksi Authenticatorin generoima tunnusluku. Tunnusluvut ovat kertakäyttöisiä. Ilmeisesti jokainen Authenticator arpoo luvut tietyn sarjanumeroonsa pohjautuvan algoritmin mukaisesti, jolloin hakkerien on mahdotonta tai vähintäänkin vaikeaa luoda niitä ilkiötarkoituksiaan varten. Authenticatorin sarjanumerokin tallennetaan Blizzardin palvelimelle eikä omalle koneelle, joten sen tarjoamaa ylimääräistä suojausta voinee pitää varsin perusteellisena.

Tosin Authenticatorin kadotessa saattaa pelaajaa potuttaa kuin pientä oravaa.

Vekotin tulee myyntiin Blizzardin verkkokauppaan kuuden euron ja postikulujen hintaan.

Lisätietoja: Blizzard Authenticator FAQActivating the Blizzard Authenticator

Lisää aiheesta

Blizzardin asiakaspalvelussa parantamisen varaa?

Käry kävi – WoW-tili myynnissä, vahvista henkilöllisyytesi niin emme sulje sitä

Lue lisää eDomesta

Arvostelu: Fading Shadows (PSP)

Blizzard pippaloi viikonloppuna Pariisissa, eDome mukana menossa

Hot Coffee -seksiskandaali jätti pelaajat kylmäksi, asianajajat kuumiksi

Kesäbileet pystyyn PS2:lla ja PS3:lla – osallistu bilepelikisaan

Toimintaa ja tarinoita: testissä Mass Effect ja Bourne Conspiracy